I-au răpus pe georgieni, azi dau piept cu cehii – Victorie în primul amical

1694

Pandurii și-a făcut debutul în 2014 cu un meci amical contra echipei FC Zestafoni, locul 7 în prima ligă din Georgia, trupa lui Cristi Pustai reușind să înceapă anul cu o victorie, fie ea și una doar pentru moral.

Tehnicianul Pandurilor a încercat două sisteme de joc. Pustai a început meciul cu un 4-1-4-1, cu Elton la închidere, cu Sahmsin vârf împins și cu dos Santos în spatele libanezului, însă în repriza secundă, când a schimbat aproape toată echipa, a revenit la sistemul pe care l-a implementat la sosirea sa la Târgu Jiu și pe care l-a folosit în cele mai multe dintre partidele oficiale, un 4-2-3-1 cu Bud vârf împins și cu Dan Nistor în locul lăsat liber după plecarea lui Eric.
Scorul final a fost stabilit în ultimele secvențe ale primei reprize de dos Santos, care a transformat cu siguranță un penalti acordat la un fault în apropierea careului mic asupra lui Shamsin. Pandurii a mai cerut un penalti și în repriza a doua, însă arbitrul nu l-a acordat, deși infracțiunea a fost mult mai clară decât la cel primit de gorjeni în prima repriză, iar meciul s-a încheiat cu scorul stabilit de reușita brazilianului dos Santos.

Mulțumiți și încrezători
Ca un prim test, meciul cu echipa georgiană a fost apreciat de cei din conducerea Pandurilor ca unul reușit, el fiind de fapt trecerea de la programul de pregătire fizică la cel bazat acum mai mult pe atribuțiile tehnico-tactice ce le distribuie Cristi Pustai elevilor săi. „A fost un meci bun, de angajament în care jucătorii au făcut mult efort, unul care le va fi de folos în continuare. Am întâlnit o echipă bună, poate surprinzător de tehnică. Fiind primul meci, au fost și unele greșeli, dar sunt convins că pe parcurs, prin antrenamente, jocuri și multă muncă, vom pune la punct jocul nostru și vom elimina cât mai multe din aceste greșeli”, a declarat directorul sportiv al Pandurilor, Robert Bălăeț, despre partida câștigată de echipa gorjeană în debutul celui de-al doilea stagiu de pregătire pe care aceasta îl desfășoară în Antalya.

Și-au schimbat locația
După doar două zile petrecute în luxosul stabiliment Royal Holiday Palace din stațiunea Lara, Pandurii și-a mutat cartierul general la Mardan, acolo unde echipa s-a pregătit și în primul stagiu din Antalya. Decizia a fost luată de antrenorul Cristi Pustai, care a considerat că hotelul în care era cazată inițial echipa se afla mult prea departe de terenurile de antrenament. Așadar, în ceea ce a mai rămas din acest cantonament, Pandurii au dat luxul pe condiții mai bune de pregătire: „Amicalul cu Mlada Boleslav se va juca pe terenurile de la Mardan, acolo unde echipa s-a mutat pentru a fi mai aproape de terenurile de antrenament”, a declarat directorul sportiv al gorjenilor, Robert Bălăeț.

Joacă azi cu Mlada
Ritmul jocurilor din acest al doilea stagiu de pregătire este unul destul de alert, după o pauză de o zi, trupa lui Pustai are parte de un nou test. De această dată va fi un meci mai dificil, adversarul venind dintr-un campionat cu un fotbal mult mai puternic decât cel georgian. Mlada Boleslav este pe locul 5 din prima ligă a Cehiei, echipa fiind angrenată, ca și Pandurii, în lupta pentru un loc ce permite accederea în cupele europene. La adversarul de astăzi al Pandurilor evoluează și un jucător care cunoaște bine campionatul României, Lukas Magera evoluând vreme de trei sezoane pentru Poli Timișoara. În meciul cu Mlada Boleslav, programat astăzi cu începere de la ora 17:30, este posibil să-și facă debutul în tricoul Pandurilor și ultima achiziție, portarul polonez Michal Gliwa: „Este un portar bun, este posibil să joace 45 de minute în amicalul cu Mlada Boleslav și va apăra și în meciul cu Șahtiorul lui Lucescu”, a mai precizat Robert Bălăeț, acum director sportiv, dar fost portar al gorjenilor până în urmă cu câțiva ani.

Pandurii Târgu Jiu – FC Zestafoni 1-0 (1-0)
Teren Susesi, Belek
A marcat: dos Santos (min. 45 – din penalti)
Pandurii: Mingote (min. 45 Stanca) – Unguruşan (min. 60 Elton, min. 75 dos Santos), Erico (min. 45 Mamele), Christou (min. 45 Bratu), Sipo (min. 45 Momcilovic) – Elton (min. 45 Anton) – Paulinho (min. 45 Buleică), dos Santos (min. 45 Nistor), Distefano (min. 45 Breeveld), Nicoară (min. 45 Ciucur) – Shamsin (min. 45 Bud).
Zestafoni: Meshveliani – Gongadze (min. 64 M. Grigalashvili), F. Grigalashvili, Ferreira, Gurian (min. 67 Gagoshidze) – Tchelidze (min. 64 Chanturishvili), Sharikadze (min. 64 Sardalishvili), Tchankotadze (min. 64 Kukhianidze), Dolidze (min. 64 Kapanadze) – Getsadze (min. 64 Pantsulaia), Sabanadze (min. 64 Tatanashvili).
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here