I-au găsit banii imediat după ce i-a pierdut

194

Un tânăr din Târgu Jiu a avut parte marți seara de multă adrenalină după ce a pierdut banii din încasările făcute la automatele de cafea din zeci de locații din oraș. Suma, un pic peste 1000 de lei, a fost găsită însă foarte repede, evident, de doi trecători, care au fost luați la ochi de doi polițiști locali, oamenii legii recuperând banii și restituindu-i proprietarului de drept. Lucian Negrea strânsese banii de la o parte din automatele de cafea aflate în spații publice și se îndrepta spre unul dintre cele amplasate în zona Pieței Centrale, lângă stația de troleibuz, neobservând că pierduse sulul de bancnote din buzunar.

Doi tineri care se aflau în spatele său au observat grămada de bani pe trotuar și, evident, au ridicat-o fără să o restituie. Au mers un pic mai încolo și au început să numere “norocul”, un polițist local observându-i că numărau banii în mijlocul străzii, motiv pentru care i-a luat la întrebări, gestul nefiind unul tocmai normal. Din vorbă în vorbă, cei doi au recunoscut că nu sunt banii lor și i-au înmânat polițistului local Constantin Ciuhu. Împreună cu un coleg, acesta și-a dat seama că suma nu poate să aparțină decât unui comerciant de prin zonă, cei doi intrând într-un magazin non-stop aflat în apropiere, unde, surprinzător, Negrea vorbea la telefon și se plângea cuiva că a pierdut încasările din acea zi.
Polițiștii locali l-au abordat și au discutat cu el despre necazul pe care îl are, în cele din urmă restituindu-i banii pierduți. “Dumnealui vorbea destul de tare la telefon și era destul de agitat, iar când l-am întrebat dacă îl putem ajuta cu ceva a spus că a pierdut o sumă de bani și că nu crede că o mai recuperează. I-am cerut să ne spună despre ce sumă era vorba, a spus că despre 1026 de lei, am mai pus câteva întrebări și ne-am convins că dumnealui este cel care a pierdut banii. I-am înmânat bancnotele întocmai cum le preluasem de la cei care le găsiseră și i-am cerut să fie mult mai atent pe viitor pentru că a doua oară ar putea să nu mai aibă același noroc”, a spus polițistul local, lui Negrea nevenindu-i să creadă că în a treia seară de Paști a avut parte de un asemenea noroc. “Ar fi trebuit să pun banii aceștia din buzunar sau, în cel mai rău caz, aș fi plătit chiar cu locul de muncă. Miercuri dimineața trebuia să predau încasările și nu știu ce m-aș fi făcut dacă dumnealor nu reușeau să recupereze banii pierduți de mine din neatenție și grabă. Le mulțumesc mult de tot și încă odată vă spun că nu-mi vine să cred că am avut un asemenea noroc”, a spus păgubașul.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here