I-a spart capul cu sticla de bere. Victima căzută la pământ, lovită cu pumnii și picioarele

2052

Un bărbat de aproape 50 de ani, din Bumbești-Jiu, a fost condamnat pentru lovire sau alte violențe, fiind obligat să nu se apropie timp de un an de victima sa. Între cei doi există conflicte mai vechi. Un episod violent s-a petrecut în vara anului 2019, chiar în centrul orașului Bumbești-Jiu. De la înjurături s-a ajuns rapid la loviri, fiind nevoie de intervenția poliției și a ambulanței.

Agresorul a fost condamnat la 1 an și 2 luni de închisoare, pedeapsa fiind suspendată pe un termen de supraveghere de doi ani. Bărbatul nu are voie să se apropie de victimă și de locuința acesteia la mai puțin de 200 de metri, pe o perioadă de 1 an. Mai mult, el va trebui să achite daune morale în cuantum de 2.250 de lei, potrivit deciziei Judecătoriei Târgu-Jiu din 1 septembrie, sentință care nu este definitivă.

Scandal în buricul târgului
Cei doi bărbați implicați în scandal se dușmăneau de mai multă vreme. Când s-au întâlnit în centrul orașului, lângă o casă de pariuri, a ieșit scandal. Incidentul s-a petrecut acum doi ani, în după-amiaza zilei de 19 august.
De la câteva vorbe urâte și îmbrânceli s-a ajuns la loviri. Agresorul a luat din mâna victimei o sticlă de bere și a lovit-o puternic în zona capului. Bărbatul a căzut lat la pământ, într-o baltă de sânge, dar inculpatul a continuat să-l lovească. Mai întâi cu pumnii, apoi cu picioarele.
Văzând scenele de violență, un bărbat ce se afla la o terasă situată în apropiere a început să strige la agresor. Deranjat de această intervenție, inculpatul s-a dus repede la bărbat și i-a dat un pumn în față. La fața locului a ajuns ambulanța și organele de poliție.
În timpul audierilor, persoana vătămată a arătat că nu este la primul conflict cu inculpatul și că îi este teamă de acesta și de prietenii săi.
În urma bătăii, bărbatul a suferit leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare 8-9 zile de îngrijiri medicale. El a acuzat stări de amețeală, cefalee și dureri toracice.
Agresorul a recunoscut parțial faptele, încercând să denatureze felul în care s-au petrecut evenimentele. Le-a spus anchetatorilor că a fost provocat și că de fapt l-ar fi lovit pe bărbat doar cu palma în zona feței, acesta căzând pe asfalt și lovindu-se la cap. Ulterior, a auzit cum o persoană l-a înjurat, motiv pentru care s-a deplasat pe terasă și i-a dat o palmă.
Bărbatul a revenit asupra declarațiilor, dar instanța i-a respins apărarea, considerând că „atitudinea nesinceră denotă că acesta nu manifestă vreun regret cu privire la faptele comise, considerându-le a fi justificate”.
Bărbatul de 48 de ani, fără antecedente penale, a scăpat doar cu o pedeapsă cu suspendare. El are posibilitatea să conteste sentința dată de magistrații din Târgu-Jiu.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here