I-a luat locul lui Gorun

2333

Gorjeanul Horațiu Gorun nu mai face parte din noul Guvern PNL-PSD-UDMR. Postul de secretar general al Guvernului a ajuns la PSD, în urma negocierilor politice, așa că postul a fost revendicat de Marian Neacșu.
Acesta a fost numit în funcție prin decizia premierului Nicolae Ciucă, care a fost publicată marți în Monitorul Oficial. Prin aceeași decizie, Tiberiu Horaţiu Gorun a fost eliberat, la cerere, din funcția de secretar general al Guvernului, cu rang de ministru.
Marian Neacşu (57 ani) ocupa funcţia de vicepreședinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).
Acesta a fost exclus din PSD, în anul 2018, fiind unul din semnatarii scrisorii prin care solicita ca Dragnea să facă un pas în spate de la şefia PSD. Ulterior, Neacşu s-a înscris în Pro România, iar în iunie 2019 a fost susţinut şi votat în Parlament de către social-democraţi pentru a deveni vicepreşedinte al ANRE.
Fost secretar general al PSD, Marian Neacşu a avut două mandate de deputat. El a fost condamnat, în februarie 2016, la şase luni de închisoare cu suspendare, acuzaţia fiind de conflict de interese, fiindcă şi-a angajat fiica la biroul de parlamentar.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here