I-a luat banii pe casă, bijuteriile soției defuncte și l-a obligat să-și vândă bunurile, în timp ce soțul și l-a declarat bodyguard – O blondă mondenă din Scoarța, acuzată că a escrocat un septuagenar italian

2497

•Gaură de peste 780.000 euro dată septuagenarului, Simona are plângere penală în Milano

•O mașină Mercedes cumpărată în rate de italian! Soțul Simonei, cu banii lui Francesco, i-a făcut și el cadou un alt Mercedes de 100.000 euro, pe care i l-a dat de ziua ei

•Vacanțe în Dubai de la septuagenarul “inamorat”

•120 de sticle de vin și șampanie, trimise din Italia, de Francesco pentru petrecerea dată de Simona la Târgu-Jiu, cu ocazia împlinirii a 30 de ani. Italianul neinvitat pe 28 octombrie pentru că nu a avut “țol” festiv

•Chef ca la nuntă la Restaurantul Dumbrava, de ziua Simonei. Printre invitați, șefi de instituții și polițiști

•Simona Mărgăian Tiriplică neagă acuzațiile

Proprietara celei mai frumoase vile din Scoarța, Simona Mărgăian Tiriplică, a fost notificată, în aceste zile, de un cabinet de avocatură din București, că are la dispoziție nici o săptămână ca să îi restituie unui cetățean italian suma de peste 780.000 euro și mai multe bunuri primite, în ultimii doi ani de zile, de la septuagenar. Solicitarea s-a făcut la cererea italianului care a apelat, vineri, la avocat, în România, după ce a realizat că ar fi fost escrocat de gorjeanca Simona, persoană care se învârte în cercurile lumii bune a municipiului Târgu-Jiu. Banii și bunurile i se cer și mamei mondenei, dar și actualului său soț, fost polițist, pe care i l-ar fi prezentat italianului drept bodyguardul său. În notificare, celor trei li se aduce la cunoștință că după termenul stabilit, dacă banii și bunurile nu sunt restituite proprietarului de drept, celor trei li se va face o plângere penală. Deja Simona Mărgăian Tiriplică, potrivit avocatei italianului, are o plângere penală făcută la autoritățile din Milano. Reclamanta neagă acuzațiile și susține că nu își face probleme în legătură cu plângerile italianului de care spune că nu a legat-o decât o relație de amiciție, casa vândută, în Italia, în septembrie, fiind a ei.

Francesco Thiela, cetățean italian domiciliat la Milano, în vârstă de 73 de ani, i-a notificat pe 6 noiembrie 2017, prin avocat, pe Simona Daniela Mărgăian Tiriplică, pe mama acesteia Cornelia Ion Tiriplică dar și pe soțul tinerei, Ion Mărgăian, toți domiciliați în Gorj, că l-ar fi prejudiciat cu o sumă de peste 780.000 euro, dar și alte bunuri, pe care le vrea înapoi în maximum cinci zile de la primirea documentului. Actul a fost trimis prin executor judecătoresc celor trei, spune avocata Oana Anghel, soții Mărgăian domiciliind în satul Lintea, aparținând comunei Scoarța, iar mama femeii în satul Budieni al acestei comune. Italianul îi avertizează pe destinatarii notificării că dacă în cinci zile de la primirea scrisorii nu își vede banii și bunurile restituite se vede obligat să le facă o plângere penală pe care o va adresa, săptămâna viitoare, procurorilor gorjeni. “Restituirea sumelor de bani referite anterior se vor face în contul subsemnatului deschis la Banca Cariparma Credit Agricole pe numele Francesco Thiela. Prezenta reprezintă ultima încercare de a obține de la dumneavoastră, pe cale amiabilă, sumele de bani, bijuteriile și alte bunuri materiale aparținând subsemnatului”, se arată în notificare.

“Între Simona și mine(..) a existat o relație specifică iubiților”
În cuprinsul notificării, se menționează că în ultimii doi ani, italianul a considerat că între el și Simona ar fi existat o relație de iubire, care urma să se concretizeze prin mutarea lor împreună în România, într-o casă care urma să fie achiziționată din resursele financiare ale septuagenarului. Relația nu ar fi fost una platonică, ci ar fi implicat și sexul, lucru precizat de italian pentru Gorjeanul, dar negat de Simona Mărgăian, care susține că între cei doi ar fi existat doar o relație de amiciție. Tot aici se subliniază că Simona l-ar fi determinat pe italian, prin mijloace “frauduloase”, să aibă încredere în mama acesteia și în soțul ei, pe care l-a prezentat acestuia, inițial, drept bodyguard și nicidecum ca soț al ei, așa cum a aflat că este în realitate. “În toată perioada, soțul Simonei mi-a fost prezentat drept bodyguard(apărător) al acesteia, susținând că i-a luat numele pe cale administrativă, întrucât aceasta avea procese cu fostul ei soț și pretindea o temere(absolut nereală), așadar mie mi s-a creat o imagine deformată asupra realității, în sensul că trăiam într-o relație de dragoste firească. Aceasta mi-a cerut în mod continuu sume importante de bani, ajungând chiar să fac împrumuturi bancare pentru anumite sume, astfel cum rezultă din probele pe care le voi depune organelor de cercetare penală”, se precizează în notificarea transmisă la Scoarța. Italianul mai subliniază că Simona și-ar fi însușit toate bijuteriile soției sale decedate, dar și toate bunurile din casă, creându-i, spune acesta, convingerea că îi pasă de relația dintre cei doi, urmând să se mute împreună în România din toamna anului 2017. Vârstnicul i-a explicat avocatei sale că ar fi tratat-o pe Simona, pe mama și pe bodyguardul ei regește, în casa lui, și că a ajuns să trăiască cu 2 euro pentru zi pentru a-i trimite ei toți banii. “Am ajuns să circul cu bicicleta prin oraș, după ce Simona mi-a cerut să-i cumpăr o mașină, deoarece stă prea mult în casă, singură. I-am luat un Mercedes pentru care plătesc rate timp de câțiva ani de zile, mai exact peste 500 de euro lunar. Mașina neagră cumpărată de mine nu i-a fost suficientă, după vânzarea casei mele, soțul ei, din banii mei, i-a cumpărat ultimul tip de Mercedes, asta după ce s-a fotografiat cu banii mei, și a postat fotografia pe contul lui de Facebook”, susține Francesco Thiela. Italianul spune că a ajuns acum la sapă de lemn din cauza româncei, cu care avea mari planuri de viitor, planuri care implicau achiziționarea unui salon de coafură pentru Simona, o casă pentru ei doi în București și chiar aducerea pe lume a unui copil, rod al iubirii dintre cei doi.

Casa vândută, relația ruptă!
În același document, întocmit de avocata din Capitală, italianul susține că după ce Simona l-ar fi determinat să vândă casa, pe care i-a făcut acte gorjencei, însușindu-și banii, lucru petrecut la finalul lunii septembrie, relația dintre cei doi s-ar fi rupt, gorjeanca refuzând, inițial, orice dialog cu respectivul. Asta până gorjeanca a avut nevoie de băutura pentru petrecerea dată cu ocazia zilei sale de naștere, party-ul având loc la finalul lunii octombrie la restaurantul Dumbrava din Târgu-Jiu. Pentru consumul invitaților, printre meseni aflându-se persoane publice din Gorj și polițiști, Francesco a făcut efortul de a trimite la Târgu-Jiu 120 de sticle de vin și de șampanie, asta deși inițial Simona nu i-a mai răspuns la telefon de la finalul lui septembrie. Italianul nu a venit la petrecerea plătită din banii lui, spune acesta, pentru că nu ar fi avut haine de gală pentru evenimentul respectiv, românca obligându-l să-și arunce hainele vechi, pe motiv că i-ar fi cumpărat unele noi, obiecte vestimentare pe care nu le-a văzut niciodată. Acum, italianul consideră că mama Simonei ar fi fost implicată, dar și actualul soț, în această mega escrocherie, pusă la cale pentru a-l deposeda de banii deținuți, acesta susținând că familia respectivei i-ar fi creat un prejudiciu ce depășește 780.000 euro.

Povestea cu hainele figurează și în notificare
Italianul mai spune că Simona nu ar fi la prima înșelătorie de acest fel, acesta urmând să dezvăluie datele respective anchetatorilor români, asta dacă nu își recuperează prejudiciul în aceste zile.

S-a vrut moștenitoare!?
Modul de operare al Simonei Mărgăian, fosta soție a lui Marius Tiriplică, actual Șelaru, deținător al clădirii în care a funcționat Clubul FTE din Târgu-Jiu(în prezent clădire rezidențială), este dezvăluit și de avocata italianului. “Simona Mărgăian l-a determinat pe clientul meu să-i lase un testament prin care acesta acceptă să îi lase toată averea pe care acesta o deținea. La sugestia mea, domnul italian s-a dus de urgență la notar în Italia să anuleze testamentul. Dacă un om care a avut o experiență de viață, având societăți comerciale, nu a fost unul fără școală, a picat în cursa aceasta, vă dați seama că s-a acționat împotriva lui în mod premeditat, ca la carte. Simona, din dovezile prezentate de client, a avut un modus operandi, bine pus la punct, de asta și concluzia că a acționat de convenție cu soțul și mama ei. Ea avea nevoie de suport în cei doi, pentru a părea cât mai credibilă. Așa ceva nu poți face de unul singur”, spune avocata, cu mențiunea că, în cariera sa, a întâlnit numeroase spețe de înșelăciune, însă modalitatea de operare din acest caz este una inedită.

Plângere penală la pachet
“Toți trei, fiica, mama și soțul Simonei, sunt responsabili de aceste fapte de care îi acuză clientul meu. Dacă se va confirma de către organele în drept că este vorba despre înșelăciune, unde la alineatul 2 al art. 244 din Codul Penal este prevăzută forma agravantă a infracțiunii de înșelăciune, având în vedere că victima a fost indusă în eroare prin modul pe care mi l-a relatat, sigur ca părțile vor răspunde, conform legii penale. Din cele relatate de către clientul italian, noi vom solicita cercetarea penală a faptelor și sub aspectul abuzului de încredere, întrucât înțeleg că doamna acuzată de clientul meu deținea numeroase bijuterii de la acesta, bijuterii ale soției sale decedate. Am încredere că organele în drept vor face lumină în această speță. Eu trag nădejde însă că omul acesta își va recupera banii, deoarece a rămas pe drumuri, este la mila apropiaților, și-a vândut și casa la sugestia ei”, a completat avocata Oana Anghel, apărător de altfel foarte cunoscut în Capitală.

“Din cele comunicate de către clientul meu, tot ea l-a determinat să-i transmită, prin donație uzufructul viager pe acea casă. Asta, în timp ce îi trimitea poze din România vorbind despre casa pe care o vor avea aici cei doi, lucru ireal. Este vorba despre o casă promisă italianului că o va cumpăra și în care vor locui împreună în România. În plus, înțeleg de la clientul meu că l-a determinat să-și vândă inclusiv lucrurile din casă, și chiar hainele personale, spunându-i că ea i-a achiziționat altele noi la noi în țară. Sunt numeroase mesaje între ei, care probează acest lucru”, a mai spus avocatul italianului.

Regiile, bine plătite chiar și în Dubai
Apărătoarea dă, de altfel, exemplu de o situație aflată de la italian, creată de Simona, în Dubai, pentru a obține bani rapid de la italianul extrem de credul. “Înțeleg de la clientul meu că această doamnă creea numeroase regii. Regiza foarte multe povești. De exemplu, dacă era în Dubai, se îmbolnăvea brusc, trimitea câte o poză că ar fi în spital cerând bani pentru tratament, iar domnul italian îi trimitea rapid zeci de mii de euro, ajungând să facă transferuri și de 70.000 euro. Sunt transferuri bancare, dar și prin Western Union care probează asta. Am 11 ani de avocatură, dar o cauză de genul acesta nu am mai întâlnit, deși în Italia am înțeles că se întâmplă destul de des astfel de cauze, vârstnicii singuri fiind vulnerabili la românce si din nevoie de afecțiune pot cădea pradă ușor unor astfel de comportamente”, a completat avocata, spunând că cei doi își transmiteau mesaje specifice celor ce se află într-o relație de iubire, dovadă fiind mesajele evidente dintre ei, de aici și nivelul de încredere total al partenerului de 73 de ani. “Se pare că ar putea fi o întreagă strategie și o premeditare la mijloc. Relația s-a rupt brusc în toamna acestui an când ea a perfectat vânzarea casei clientului meu, a încasat banii în contul ei personal din România, peste 400.000 euro, diferența de vânzare fiind făcută către o altă persoană, aceasta promițându-i că ultimii lui ani de viață îi va petrece în România cu ea, într-o fericire de nedescris”, a completat avocata neștiind dacă Simona Mărgăian este în România, deși a postat pe 28 octombrie, pe pagina sa de socializare, că a fost la o petrecere la Târgu-Jiu. Avocata așteaptă însă să fie contactată de Simona Mărgăian, pentru a discuta notificarea și pașii următori. “Nu va fi ușor să recuperăm banii, dar am încredere că organele abilitate, care vor realiza că totul s-a premeditat, vor acționa ca la carte, iar persoana prejudiciată își va recupera paguba”, a spus avocata italianului.

În ce îl privește pe italian, acesta susține că nu-i mai răspunde Simonei la telefon, acum comunicarea dintre ei doi făcându-se doar prin intermediul avocatului.

,,Poate face zeci de plângeri..”.

Simona Mărgăian Tiriplică este însă acasă la Scoarța, iar în momentul în care a fost contactată de Gorjeanul, în legătură cu notificarea și acuzațiile care i se aduc, a dat de înțeles că nu știe ce surpriză i-a făcut Francesco. Pe parcursul întregii conversații, Simona a vorbit doar de casa vândută în septembrie, subliniind de mai multe ori că imobilul a fost pe numele ei. “Nu știu despre ce este vorba, casa era pe numele meu, chiar nu pricep pentru ce este notificarea de care vorbiți. Casa era pe numele meu, el nu are niciun drept să-mi ceară banii de pe casă, în primul rând, am avut acte pe casă”, a spus, inițial, Simona Mărgăian Tiriplică pentru Gorjeanul, fără să specifice în ce mod a intrat în posesia imobilului. Întrebată dacă a avut o relație cu italianul, Simona Mărgăian a declarat: “Nu, nu, nu, eu nu intru în alte amănunte. Nu am nicio treabă cu așa ceva, am avut acte pe casă”. Când i s-a adus însă la cunoștiință că, potrivit lui Francesco Thiela, are deja o plângere penală în Italia, și i se pregătește una în România aceasta a dat de înțeles că nu îi pasă de reclamațiile italianului. “Asta este problema mea, poate face și zece plângeri. Actele erau pe numele meu, casa este cumpărată de mine nu are el nicio treabă cu asta. Am vândut casa, deoarece era pe numele meu”, a mai spus aceasta.

Italianul neagă însă că Simona avea locuința pe numele ei, ci spune că aceasta deținea doar dreptul de uzufruct al imobilului, adică chiria pe care putea să o încaseze pe casă, cu clauza că el ca proprietar să nu fie dat afară din casă. Locuința vândută era de fapt un apartament cu o suprafață de aproape 300 de mp, în centrul orașului Milano. Întrebată cum comentează acuzația cum că ea alături de soț și de mamă l-ar fi escrocat pe italian, formând un grup infracțional organizat după cum s-a făcut plângerea de către Francesco Thiela în Italia, aceasta a declarat. “Ce treabă are soțul, cu mama cu povestea asta. Interesați-vă a cui este casa. El și fostul soț sunt duși cu cabina. În fine, scrieți ce vreți, nu mă interesează!”, a spus Simona Tiriplică, care a revenit apoi telefonic spunând că relația dintre ea și italian a fost una “de amiciție”, dar dezvăluind că a mai fost dată în judecată pentru sume la fel de mari de bani, cu 7 ani în urmă, dar fără succes.

La viitorul dosar al cauzei, conform notificării, se vor pune nenumărate extrase de cont, fotografii, mesaje și conversații dintre cei doi, relevante pentru anchetatori, care demonstrează felul relației dintre respectivii și cum s-a acționat pentru îmbrobodirea victimei. În ce privește notificarea avocatei din București, aceasta a fost transmisă destinatarilor prin executor judecătoresc, iar termenul se scurge de la momentul primirii acesteia. Restul adresanților notificării nu au putut fi contactați pentru un punct de vedere în legătură cu acuzațiile care le sunt aduse de cetățeanul italian, prin avocat.
ANAMARIA STOICA

Lumea bună la aniversarea Simonei
Doinel Popescu, director executiv al Direcţiei Comunitare Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Gorj și Constantin Vamvu, agent de poliție în cadrul IPJ Gorj, sunt doi dintre invitații de seamă de la petrecerea Simonei, date pe 28 octombrie 2017 la Restaurantul Dumbrava în Târgu-Jiu, aceștia fiind văzuți în filmulețele postate de la mega petrecerea respectivă pe o rețea de socializare.

Francesco Thiela:
“Eu am știut că am fost victima unei înșelătorii a doua zi după ce Simona a vândut casa. În ziua de 27 septembrie 2017, eu m-am dus să o iau pe Simona de la Aeroportul din Bergamo și am dus-o la notar pentru a realiza actul definitiv de vânzare a casei. Din acea zi, Simona mi-a spus: <<în sfârșit am terminat problemele din acești doi ani>>. Asta deoarece eu, în acești doi ani, am vândut tot, tot ce am avut. Sunt plin de datorii ca să o ajut pe Simona, deoarece zilnic mă suna și îmi spunea că se simte rău, că familia este în spital, că nu are bani de mâncare, că nu are bani pentru lemne ca să își facă baie, că nu avea nimic.. De asemenea, îmi spunea că este bolnavă foarte rău, că trebuie să ajungă la spital ca să se facă bine. Este vorba despre un spital din București. Îmi trimitea fotografii cu pielea ei care ajunsese ca și cea a unui elefant, apoi îmi spunea că e bolnav tatăl ei care avea nevoie de o operație la mână. Eu, pentru aceste solicitări infinite, i-am trimis bani, în acești ultimi doi ani. 123.000 euro i-am trimis în România pentru rezolvarea acestor probleme, ca să depășească dificultățile economice pe care spunea că le are. Ea îmi spunea zilnic că nu știe ce s-ar fi făcut fără mine pentru că astfel nu putea merge înainte, spunându-mi că îmi va fi recunoscătoare toată viața. După ce am vândut casa a spus că, în sfârșit ne putem bucura de viață, pentru că am terminat cu aceste dificultăți economice. Pe 27 septembrie am făcut actele, am condus-o la aeroport, în timp ce îmi spunea că revine a doua zi pentru a face lucrurile pe care am visat să le facem. Adică să ne cumpărăm o casă în București, să ne deschide m un coafor în Capitală pe care ea l-ar fi condus, în timp ce eu m-aș fi ocupat de administrarea afacerii, am fi cumpărat o locuință mai mică la Milano, pentru că vroia să trăim și aici, și îmi făcea un copil. Mai vroia o lună de vacanță, pe care am fi meritat-o amândoi. Pe 28 septembrie nu a mai venit la aeroport, iar, din acel moment, parcă a dispărut. Nu mi-a mai trimis niciun mesaj, deși eu, îngrijorat, am cerut informații mamei ei. Aceasta mi-a zis că Simona nu vorbește cu nimeni, nici măcar cu ea. Am primit apoi un mesaj de la ea, în care îmi spunea că nu mai vrea să vorbească cu mine, deoarece eu îi port ghinion(!!). Dar unul care ți-a dat 780.000 euro este unul care îți poartă ghinion? Atunci mi-a spus că nu mai vrea să-mi vorbească nimic. Mi-a mai spus doar să îi trimit vin și șampanie pentru petrecerea ei din 28, pentru că vrea să petrecem împreună ziua ei de naștere. Eu i-am trimis băutura pentru o petrecere la care nu am fost. Trebuia să fie și petrecerea mea pentru că prin asta arătam amândoi că vom începe o viață nouă împreună! În ce privește relația cu cel care îi era soț, mi-a spus, într-un final, că este soțul ei, dar că relația este una de aparență, pe motiv că ar fi persecutată de o persoană. Ca să se apere de această persoană îmi spunea că s-ar fi căsătorit cu acest Nino Ninel, care ar fi un prieten de-al mamei sale, fiind de fapt o căsătorie falsă, cu respectivul neavând, de fapt, niciun fel de relație. Am întrebat-o dacă trăiește cu Nino și mi-a zis că nu, deoarece ea stă cu mama ei și nu îl vede, nu îl aude niciodată, ca acum să aflu că ei trăiesc împreună la casa de piatră din Scoarța. Eu nu puteam să verific asta, deoarece sunt în vârstă și apoi eram în Italia. Mi-a spus o mulțime de minciuni..”.

9 COMENTARII

  1. Sper sa se elucideze situatia ca panarama asta are 4 victime la activ. Marius ,fostul sot trebuie luat si el la bani marunti…ca ,cu el a facut inselatoriile ,Nino asta a aparut de un an in peisaj…deja era gol mosul.

    • Dar de unde știi , Draga mea ca au ? Ai trecut pe acolo înainte sa pleci la Milano pentru a agata un alt moșneag sa poată sa ți procure lemne sa poți face baita la păsărica ta cea libidinoasa de la atâția moși ?

    • Oooo nebunule inainte sa te i -a asta erai vai de tine! Nu stiu cum te o fi luat ca esti urat ca porcu pe langa celalalt sot al ei. Si zdreanta a supt atate p..i pe la Milano si mai ales mosului. Asa va trebuie zdrente penale sa sugeti bosorogi pt bani toata viata!

  2. Da….sunt bani mulți 780000 euro.Dar legile noastre sunt europene,si ce nu stiu mulți,unde-i lege nu-i tocmeală,statele se ajuta între ele si colaborează chiar daca nu pare.Doamna trebuie sa justifice cum i-au intrat banii ,in urma a ce venituri,daca munceste,daca este senatoare sau Presedintele țării. ….Asa ca scapă……Dar mai poate scapa daca recunoaste ca era prostituată,amanta ,sau zdreanță a mosului respectiv.Iar de incornoratul de barbata-su ce sa spun….ii sta bine asa întreținut ,dar ce e de râs. …cumpara nevestei o masina din banii italianului sa se dea mare la Târg ca are bani,si tine la nevastă.Ps:o sa sechestreze tot ce au daca nu rezulta ca nu au nici o activitate.Isi merita soarta

  3. …..cînd ajungi băbăciune sper să ai parte de aceeaşi soartă…să vină unul tînăr să te lase şi pe tine în curul gol să vezi cum e….bestie ce eşti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here