I-a ars casa complet

504

Situație dificilă pentru un bărbat din Drăgoieni, căruia vineri dimineața, casa i s-a făcut scrum. Incendiul a fost observat de vecini, proprietarul clădirii, Ion Sichitiu, declarând că i s-ar fi făcut frică și că ar fi fugit în momentul în care a văzut flăcările, lăsând casa să ardă pur și simplu. “Eu când am deschis ușa am văzut flăcările și m-am speriat. Atunci am plecat, mi-a fost frică. Nu mai știu ce s-a întâmplat”, spune bărbatul despre care vecinii nu prea au însă multe cuvinte de laudă. Oamenii spun că acesta bea destul de mult alcool și mai tot timpul este în stare de ebrietate.

20150904_063550“Un nenorocit, asta e, că era să ne dea foc și nouă. Nu știm ce s-o fi întâmplat, dar sigur el și-a dat foc singur pe aici la lucruri din greșeală. Ne-am trezit pur și simplu cu flăcările. Dacă ajungea focul și la noi ce făceam?”, a spus o vecină, în timp ce și o alta se temea de o posibilă extindere a incendiului spre casa ei. “Lângă casa lui noi avem lemne pentru iarnă puse, iar el are acoperișul cu șindrilă lăsată pe sub țiglă. Vă dați seama că aia e uscată și a ars ca benzina, de aia s-a și întins focul așa repede. Când am văzut pe la 5.30 că îi arde casa m-am și gândit că ajunge focul la noi”, a spus bătrâna care stă lângă Sichitiu.
Pompierii sosiți în grabă la locul incendiului nu au avut deloc o misiune ușoară. Pe lângă faptul că au fost anunțați mai târziu de izbucnirea focului, casa era înconjurată de pomi, iar un fir electric rupt de la rețeaua de alimentare a locuinței i-a obligat pe aceștia să ocolească o parte a construcției pentru a evita pericolul electrocutării. “Angajații CEZ au venit destul de târziu pentru a deconecta firul respectiv de la rețeaua de electricitate, iar pentru servanți a existat un pericol real de electrocutare”, a spus Stelian Bălașa, din cadrul ISU Gorj. Norocul pompierilor a fost dat de prezența unui hidrant în rețeaua de alimentare cu apă a orașului, mașinile de intervenție fiind, astfel, alimentate constant cu apă pentru a stinge focul. Polițiștii au deschis o anchetă pentru a stabili ce s-a întâmplat, primele informații din dosar arătând că, pe fondul consumului de alcool, cel mai probabil, bărbatul ori a adormit cu o țigară aprinsă ori a aruncat-o nestinsă în curte peste materiale inflamabile. Ion Sichitiu a rămas acum sub cerul liber, casa lui fiind un morman de lemne distruse de flăcări, nimeni neștiind ce se va întâmpla cu acesta când va veni iarna.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here