Hunedoreanul acuzat că a încercat să mituiască un poliţist, trimis în judecată

282

Kvec Bacro, hunedoreanul în vârstă de 46 de ani ajuns în arestul IPJ Gorj după ce a încercat să mituiască un poliţist pentru a-l ajuta să recupereze o sumă importantă de bani, ce făcea obiectul unor cercetări într-o altă cauză penală, a fost trimis în judecată de procurorii gorjeni pentru comiterea infracţiunii de dare de mită.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Kvec Bacro din municipiul Hunedoara, pentru comiterea infracţiunii de dare de mită, pedepsită cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani. Totul a început după ce hunedoreanul a vândut o maşină, uitând că lăsase în torpedoul acesteia suma de 21.000 de lire sterline. Încercând să-şi recupereze banii, bărbatul a anunţat că maşina i-a fost furată pentru ca oamenii legii să-i oprească în trafic pe noii proprietarii ai acesteia; când s-a întâmplat acest lucru, bărbatul i-a oferit poliţistului o şpagă de 100 de euro pentru a-l ajuta să recupereze banii. „Din probatoriul administrat în cursul urmăririi penale a rezultat că în noaptea de 25/26 august 2013 fratele inculpatului şi fiul inculpatului au înstrăinat un autoturism marca BMW unui cetăţean din municipiul Craiova, pentru suma de 2000 de euro, fără a fi încheiate acte care să ateste transferul dreptului de proprietate. După încheierea acestei tranzacţii cei doi i-au adus la cunoştinţă inculpatului faptul că au vândut autoturismul, după care inculpatul a realizat că a uitat o sumă de 21.000 de lire sterline în bordul acestuia. Iniţial, inculpatul împreună cu fratele şi fiul său au încercat să ia legătura telefonic cu cumpărătorul maşinii, însă nu au reuşit, astfel că au plecat cu maşinile în urmărirea persoanelor care cumpăraseră autoturismul BMW, fiindu-le teamă că aveau să piardă suma de 21.000 lire sterline. Pe raza oraşului Bumbeşti-Jiu au fost implicaţi într-un accident de circulaţie uşor, iar în prealabil fratele inculpatului sesizase organele de poliţie din cadrul IPJ Hunedoara că i se sustrăsese autoturismul marca BMW, cercetările ulterioare stabilind că sesizarea cu privire la furt a fost făcută pentru a fi găsită maşina şi recuperată suma de 21.000 lire sterline, ce fusese uitată în torpedoul acesteia. Autoturismul marca BMW a fost identificat de organele de poliţie pe raza localităţii Stoina, constatându-se că în torpedoul autoturismului se afla suma de 21.000 lire sterline, ce a fost ridicată în vederea efectuării de cercetări cu privire la provenienţa şi apartenenţa acesteia. În dosarul penal constituit în acest sens, agentul şef principal de poliţie B.O.C. l-a audiat pe inculpatul Kvec Bacro, acesta susţinând că a obţinut suma de 21.000 euro împreună cu membrii familiei sale la muncă în Anglia. Cu ocazia audierii, inculpatul a oferit lucrătorului de poliţie suma de 100 euro, pentru ca acesta să-i restituie cei 21.000 de lire sterline şi să nu mai facă verificări privind provenienţa acestora, ofertă care a fost refuzată”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Flagrant în biroul poliţistului
Hunedoreanul nu s-a lăsat descurajat de refuzul agentului de poliţie. Ulterior, cu ocazia reluării audierii, a oferit şi a dat în mod succesiv 2 bancnote de câte 50 euro agentului de poliţie, a mai făcut promisiunea unei alte sume de 100 euro pentru colegul acestuia care efectua cercetări în acelaşi dosar şi i-a mai promis aceluiaşi agent o altă sumă de 100 euro în momentul în care se va întoarce din municipiul Hunedoara şi a mai promis o sumă nedeterminată de lire sterline, după restituirea sumei de 21.000. Momentul în care inculpatul a oferit şi a dat agentului de poliţie suma de 100 euro a fost surprins de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj ajutat de lucrători de poliţie cu ocazia organizării acţiunii prinderii în flagrant organizată la sediul I.P.J. Gorj, în biroul agentului de poliţie.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here