Hunedorean căutat în râul Jiu după ce a căzut de pe o punte

148

Pompierii militari au reluat luni, pentru a treia zi consecutiv, căutările unui bărbat de 61 de ani, din oraşul Lupeni, care a căzut vineri seară în râul Jiu de pe o punte şi nu a putut ieşi la mal din cauza debitului mare al cursului de apă.

Deoarece debitul râului este mărit din cauza ploilor şi a topirii zăpezilor din zonele montane, căutarea bărbatului dispărut se face prin observarea cursului de apă de pe mal, folosirea unei bărci pneumatice fiind periculoasă pentru siguranţa pompierilor. Căutarea se desfăşoară pe ambele maluri ale râului Jiu precum şi în zona barajului de la Paroşeni. Intervenţia s-a extins pe un segment de 12 kilometri, până la limita cu judeţul Gorj.
La sfârşitul săptămânii trecute a plouat torenţial în zona Văii Jiului, pe Jiul de Vest fiind instituit Cod portocaliu în noaptea de joi spre vineri. Cantităţile de precipitaţii au cumulat 102 litri pe metrul pătrat. Echipe formate din pompieri militari şi jandarmi au construit diguri din saci cu nisip, pe malul Jiului, pentru a preveni inundaţiile.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here