Hrişca (Fagopyrum esculentum) – beneficii și proprietăți

2776

Hrişca este o plantă medicinală şi alimentară care se dezvoltă armonios în soluri bogate în siliciu sau nisipoase, preferând clima umedă şi rece. Frunzele au vârful ascuţit, iar florile sunt aşezate în formă de spic şi au culoare albă sau roşie. În scop fitoterapeutic se utilizează partea aeriană înflorită.
Compoziție: flavone, antocianozide, acizi graşi, amidon, lipide, vitamine din grupul B, vitamina P, glucoză şi săruri minerale
Acțiune: energizantă şi hrănitoare, fiind un aliment nutritiv cu un conţinut scăzut de calorii
Indicaţii terapeutice: tratamentul hemoroizilor, insuficienţă venoasă, boli hepatice, hemoragii retiniene, hemoragii digestive şi renale, scarlatină, hemoptizii, tifon exantematic, glaucom, surmenaj fizic şi intelectual.
În uz extern, sub formă de cataplasmă sau comprese, este recomandată în tratarea edemelor, echimozelor, inflamaţiilor şi fragilităţii capilarelor.

Precauţii şi contraindicaţii
Supradozajul sau consumul îndelungat predispun la fotosensibilizare.
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.