Hoţii din Bustuchin, lăsaţi în libertate

186

hoti auto (2)Cei patru tineri din Bustuchin, reţinuţi la sfârşitul săptămânii trecute după ce au fost prinşi în flagrant spărgând un autoturism parcat pe raza municipiului Târgu-Jiu, au fost prezentaţi duminică Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.

Trei dintre aceştia au fost lăsaţi în libertate, împotriva lor fiind dispusă măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu, iar pe numele celui de-al patrulea suspect a fost emis mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 25 de zile.

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Târgu-Jiu, continuă cercetările în vederea documentări întregii activităţi infracţionale a celor patru tineri suspectaţi de comiterea mai multor furturi din autoturisme. Aceştia au fost prinşi în flagrant, în noaptea de 21 ianuarie 2012, în timp ce încercau să spargă un autoturism staţionat. Poliţiştii i-au reţinut, stabilind că aceştia sunt suspecţi de comiterea mai multor infracţiuni de furt din autoturisme parcate pe raza municipiului Târgu-Jiu. „Urmare a activităţilor de cercetare şi investigaţiilor efectuate în colaborare cu poliţişti ai Biroului de Investigaţii Criminale, s-a stabilit că aceştia, în noaptea de 20 spre 21 ianuarie a.c., s-au deplasat cu un autoturism pe raza municipiului Târgu-Jiu, pentru a sustrage bunuri din autoturisme. În baza înţelegerii prealabile, suspecţii au pătruns în 11 autoturisme parcate pe raza municipiului Târgu-Jiu, iar de aici au sustras diverse bunuri (acumulatori auto, staţii de emisie-recepţie, ştergătoare parbriz etc.), valoarea prejudiciului creat fiind estimat la aproximativ 4.000 de lei. Pe parcursul cercetărilor, bunurile sustrase au fost recuperate în totalitate, fiind restituite părţilor vătămate”, a declarat Daniel Tică, purtător de cuvânt al IPJ Gorj. Suspecţii au fost conduşi la sediul Poliţiei municipiului hoti auto (5)Târgu-Jiu pentru continuarea cercetărilor. Duminică, cei patru tineri au fost prezentaţi de către poliţişti cu propunere de arestare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu. Faţă de trei dintre suspecţi a fost dispusă măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu pentru 30 de zile. Pe numele celui de-al patrulea suspect a fost emis mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 25 de zile. Suspectul a fost reintrodus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj. Poliţiştii continuă activităţile de cercetare şi investigaţiile pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi stabilirea răspunderii judiciare a suspecţilor.

R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here