Hoţii de la Mătăsari au săvârşit alte 20 de furturi

173

În urma cercetărilor efectuate de poliţişti în cazul hoţilor de cablu din reţeaua de telefonie fixă s-a stabilit că aceştia sunt suspecţi de alte 20 de furturi de cablu telefonic. Având în vedere probatoriul administrat, poliţiştii au emis pe numele a 11 dintre persoanele implicate, ordonanţă de reţinere pe o perioadă de 24 de ore, aceştia fiind introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj.

Extinzând cercetările în cazul grupului infracţional prins în flagrant de către poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Mătăsari, s-a stabilit că membri grupului sunt suspecţi de comiterea altor 20 de infracţiuni de furt cu acelaşi mod de operare, comise în ultima perioadă de timp. Reamintim faptul că în cursul nopţii de luni spre marţi, în jurul orei 2:20, poliţiştii au surprins în flagrant delict patru persoane în timp ce încercau să sustragă cablu telefonic. La apariţia poliţiştilor cele patru persoane au încercat să fugă, fapt pentru care unul dintre poliţişti, după efectuarea somaţiei legale, a executat 2 focuri de avertisment, în plan vertical, ocazie cu care doi dintre suspecţi au fost prinşi şi imobilizaţi de către poliţişti.

Alte 20 de furturi, săvârşite anul trecut
Cu ocazia verificărilor efectuate poliţiştii au stabilit că în cursul anului cei doi alături de alte 10 persoane au săvârşit peste 20 de furturi de cablu telefonic pe care l-au valorificat la centrele de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase de pe raza municipiului Motru. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Gorj, „având în vedere probatoriul administrat, poliţiştii au emis pe numele a 11 dintre persoanele implicate, ordonanţă de reţinere pe o perioadă de 24 de ore, aceştia fiind introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj. Cei 11 suspecţi, au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru, cu propunere de arestare preventivă. Faţă de Ş. N. şi L. I., Parchetul de pe lângă Judecătoria Motru a dispus interdicţia de a nu părăsi ţara pentru 29 de zile, faţă de O. G., S. I., Ş. M. D. şi L. C., instanţa a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 28 zile iar pentru ceilalţi suspecţi, F. D., R. V., O. C., G. F., şi B. C. interdicţie de a părăsi localitatea de domiciliu pe o perioadă de 29 zile”. Suspecţii au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj, până la expirarea ordonanţei de reţinere.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here