Hoţii au dat iama într-o fabrică de droguri

173

furt motoare 1Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Novaci au dispus reţinerea a trei bărbaţi, suspectaţi că au pătruns prin efracţie în incinta unei societăţi comerciale, cu obiect de activitate tâmplărie-debitat material lemnos, iar de aici au sustras motoare şi componente din instalaţia electrică. Valoarea prejudiciului cauzat a fost estimată la suma de 50.000 lei.

 

În dimineaţa zilei de 28 iunie, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Baia de Fier au fost sesizaţi de către reprezentantul unei societăţi comerciale, despre faptul că, în perioada 20-28 iunie, persoane necunoscute au pătruns într-o hală a unităţii, aflată în conservare, iar de aici au sustras echipamente electrice în valoare de aproximativ 50.000 de lei. La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă din cadrul Poliţiei Oraşului Novaci. Cu ocazia cercetărilor, s-a constatat că suspecţii au pătruns prin efracţie în hala de debitare a materialului lemnos furt motoare 2iar de aici au sustras trei motoare electrice, un convertor electric, precum şi cablul din cupru de la instalaţiile tablourilor de comandă, aducând astfel în stare de neîntrebuinţare utilajele de prelucrare a materialului lemnos. Continuând investigaţiile, poliţiştii au stabilit că suspecţi de comiterea furtului sunt trei bărbaţi din comuna Polovragi. În data de 29 iunie 2011, doi dintre suspecţi,unul de 39 de ani şi unul de 28 ani, au fost prinşi în flagrant de către poliţişti, în timp ce ofereau spre vânzare, la un centru de colectare a fierului vechi din comuna Slătioara, judeţul Vâlcea, cantitatea de 18 kilograme conductor de cupru. Ulterior, a fost identificat şi reţinut şi cel de-al treilea membru al grupului, un gorjean de 42 ani, din comuna Polovragi. „În urma cercetărilor efectuate de către poliţiştii din Novaci, s-a stabilit că cei trei suspecţi au pătruns în mod repetat pe timpul nopţii în acea societate comercială care are ca obiect de activitate prelucrarea materialului lemnos. De aici au sustras trei motoare electrice precum şi alte componente ale instalaţiilor electrice şi în acest mod nu au făcut altceva decât să aducă în stare de neîntrebuinţare toate componentele din unitate. Până în prezent, valoarea prejudiciului creat a fost estimat la valoarea de 50.000 lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, Daniel Tică. Poliţiştii au dispus reţinerea celor trei suspecţi, pe bază de ordonanţă pe timp de 24 de ore şi i-au introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj. Joi, oamenii legii i-au prezentat pe suspecţi, cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci. Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celor trei suspecţi şi recuperării prejudiciului cauzat.

Ana-Maria Catalinoiu

Anchetaţi în stare de libertate

Ieri după-amiază un magistrat de la Judecătoria Novaci a decis ca suspecţii din Polovragi să fie anchetaţi în continuare în stare de libertate. Omul legii a fost îngăduitor cu cei trei indivizi, deşi doi dintre ei erau recidivişti. Spargerile date de aceştia la Baia de Fier au avut loc la o fostă fabrică de prelucrare a lemnului pe care în urmă cu un an şi jumătate un spaniol o folosea ca paravan pentru a duce la el casă droguri de mare risc. Alvarez Antonio Cano şi-a vândut atunci fabrica unei băcăuance care îi era prietenă, Ramona Elena Cioroabă. Cei doi au fost săltaţi de mascaţi împreună cu un al treilea individ, Adrian Vasile Chiribău, procurorii DIICOT descoperind în două containere cu lemne aduse din Brazilia pentru fabrica din Baia de Fier peste 1200 de kilograme de cocaină pură 90%. Pe piaţa liberă drogurile valorau peste 100 de milioane de euro, fiind cea mai mare captură, după închiderea patronilor, fabrica din Gorj oprindu-şi activitatea. Hoţii au pus ochii pe unitatea respectivă şi fiecare fură ce apucă de pe acolo, inclusiv motoare de la utilajele spaniolilor, acestea fiind numai bune de dus la fier vechi.

Gelu Ionescu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here