Hoţi prinşi în trafic

145

Trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 38 şi 49 de ani au intrat în vizorul oamenilor legii după ce au fost prinşi în trafic, transportând diverse bunuri furate. Pe numele celor trei bărbaţi au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Primul dosar penal a fost întocmit vineri seara, de către poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Târgu-Jiu, după ce au prins în flagrant un bărbat în vârstă de 38 ani, din comuna Runcu, satul Răchiţi, fără ocupaţie, care transporta pe DN 67 D – Arcani, cu un atelaj, un număr de 9 coli de tablă zincată.
„În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că bunurile fuseseră sustrase de acesta, prin demontare, dintr-un gard ce aparţine lui V.G., din aceeaşi localitate, creând un prejudiciu de circa 500 lei, recuperat în totalitate. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, faptă prev. şi ped. de art. 208-209 CP”, a declarat George Neagoe, purtător de cuvânt al IPJ Gorj.

Furau de la locul de muncă
Alţi doi bărbaţi, unul din municipiul Motru şi cel de-al doilea din oraşul Strehaia, s-au ales cu dosare penale în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, după ce au fost de asemenea prinşi în timp ce transportau mai multe bunuri sustrase din incinta carierele unde erau angajaţi. Astfel, în jurul orei 00:15, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Motru au identificat în trafic un bărbat în vârstă de 43 ani, din localitate, care transporta cu autoturismul personal role inferioare de bandă transportoare. În urma verificărilor efectuate a rezultat că rolele fuseseră sustrase de acesta din cariera unde este angajat.
„Prejudiciul creat este în curs de estimare. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. şi ped de art. 208-209 C.P. Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale”, a precizat George Neagoe. O jumătate de oră mai târziu, poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţiei Rurală Motru au identificat în trafic, pe DJ 671 B Lupoaia, un bărbat în vârstă de 49 ani, din oraşul Strehaia, judeţul Mehedinţi, care transporta cu autoturismul personal 6 saci cu cantitatea de 250 kg cărbune lignit, sustras din cariera unde acesta este angajat. Şi în acest caz, pe numele suspectului a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, oamenii legii continuând cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here