Hoţi prinşi în flagrant

150

Poliţiştii gorjeni au întocmit dosare penale pe numele a trei bărbaţi suspectaţi de săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Doi dintre aceştia au fost prinşi în flagrant în timp ce sustrăgeau cablu telefonic; cel de-al treilea suspect a intrat în vizorul oamenilor legii după ce a furat mai multe bunuri din incinta unei unităţi energetice din Turceni.

În după-amiaza zilei de 24 iunie, ca urmare a unor investigaţii efectuate, poliţiştii din municipiul Motru au identificat în flagrant doi bărbaţi în vârstă de 34, respectiv 52 de ani ambii din localitate, care sustrăgeau din zona Dealului Bujorăscu-Roşiuţa, cablu telefonic interurban, îngropat. „Pe parcursul cercetărilor s-a stabilit faptul că suspecţii C.C., de 34 ani, şi B.I., de 52 ani, sunt responsabili de sustragerea a 27 m liniari cablu telefonic aparţinând unei societăţi de telefonie fixă. Urmare a probatoriului administrat, suspecţii au fost reţinuţi, pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, fiind introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat”, a precizat Romina Dochian, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. În cursul zilei de ieri, cei doi bărbaţi au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru cu propunerea de arestare preventivă.

La furat cu bicicleta
Tot pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat este cercetat şi un bărbat în vârstă de 34 de ani, din Ioneşti. În dimineaţa zilei de 24 iunie, poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Turceni, împreună cu agenţi de pază ai unei societăţi comerciale ce asigură paza unei unităţi energetice din localitate, l-au identificat la o poartă a unităţii pe bărbatul de 34 ani care transporta, cu o bicicletă, trei bucăţi tablă striată (3 mm grosime, 4 m lungime şi 35 cm lăţime). Din verificările efectuate a rezultat faptul că bărbatul a sustras bunurile respective din incinta unităţii respective. Bunurile sustrase au fost restituite unităţii prejudiciate, iar bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here