Hoţi de lemne, depistaţi de poliţişti

160

Temperaturile scăzute din ultima perioadă au făcut ca şi numărul delictelor silvice să crească. Într-o singură zi, şapte gorjeni s-au ales cu dosar penal sau cu amendă contravenţională pentru comiterea infracţiunii de tăiere fără drept de material lemnos.

Într-o singură zi, poliţiştii gorjeni au sancţionat nu mai puţin de 7 persoane, prinse în timp ce furau lemne. Astfel, în după-amiaza zilei de sâmbătă, orele 12:30, poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Mătăsari au fost sesizaţi telefonic de către un pădurar al Ocolului Silvic Motru în legătură cu un furt de lemne din pădurea din comuna Bolboşi. La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă care i-a identificat pe T.V, de 50 ani şi T.M.A., de 24 ani, ambii din localitate. Cei doi tăiaseră un arbore esenţă gorun, având diametrul la cioată de 50 cm şi un arbore esenţă tei, cu diametrul la cioată de 28 cm. Cu ocazia verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că arborii au fost tăiaţi din pădurea proprietatea lui T.V. şi nu aveau aplicată marca ocolului silvic. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere fără drept, de material lemnos. Arborii au fost lăsaţi în custodia reprezentantului ocolului silvic, până la finalizarea cercetărilor. Câteva ore mai târziu, poliţiştii din Bumbeşti-Jiu s-au sesizat din oficiu în legătură cu faptul că de pe un teren forestier, situat pe raza comunei Schela, au fost tăiaţi mai mulţi arbori esenţă plută. La faţa locului, poliţiştii au constatat că terenul este proprietatea lui T.N., de 59 ani, din localitate, iar de aici au fost tăiaţi, fără drept, 23 de arbori esenţă plută, cu diametrele cuprinse între 15 şi 60 cm. Oamenii legii au mai stabilit că arborii au fost tăiaţi la începutul acestei luni de către proprietarul terenului împreună cu un alt bărbat din municipiul Târgu-Jiu. Poliţiştii au întocmit în acest caz acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere, fără drept, de material lemnos.

Amenzi de mii de lei la Plopşoru

În timpul unei acţiuni efectuate pe raza comunei Plopşoru, pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice, poliţiştii din Turceni au identificat trei persoane care au tăiat fără drept peste 3000 mc de material lemnos. Acestea au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în cuantum de 3.600 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat.

R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here