Hoţi de lemne, anchetaţi de poliţişti

183

Trei gorjeni sunt cercetaţi penal pentru săvârşirea infracţiunilor de tăiere fără drept şi sustragere de material lemnos. Unul dintre aceştia a intrat în vizorul oamenilor legii după ce la domiciliul său a fost găsită cantitatea de 2 mc material lemnos, provenind din tăierea a 12 arbori sustraşi din pădurea Ocolului Silvic Turceni. Alţi doi gorjeni s-au ales cu dosar penal după ce au fost prinşi în timp ce încercau să sustragă mai mulţi arbori din pădurea unui localnic din comuna Dragoteşti.

În după-amiaza zilei de 13 august, Poliţia oraşului Turceni a fost sesizată de un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Turceni cu privire la faptul că în noaptea de 12/13.08.2013, persoane necunoscute au tăiat fără drept şi sustras 12 arbori de esenţă gorun din cantonul pe care îl gestionează. Poliţiştii s-au deplasat la locul sesizării pentru efectuarea cercetării la faţa locului. Urmare a investigaţiilor efectuate, poliţiştii au identificat un suspect al infracţiunii de furt de material lemnos în persoana unui bărbat în vârstă de 35 ani din comuna Plopşoru, la domiciliul căruia a fost găsită cantitatea de 2 mc material lemnos. „La data de 14 august a.c., în baza unei autorizaţii de percheziţie emisă de Judecătoria Târgu-Cărbuneşti, a fost efectuată o percheziţie la domiciliul suspectului, fiind identificată cantitatea de aproximativ 2 metri cubi material lemnos, specia gorun. Pe parcursul cercetărilor efectuate a rezultat faptul că materialul lemnos provine din tăierea şi sustragerea a 12 arbori din pădurea aparţinând Ocolului Silvic Turceni. Întreaga cantitate de material lemnos a fost ridicată în vederea confiscării şi lăsată în custodie reprezentanţilor Ocolului Silvic Turceni”, a anunţat Romina Dochian, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, precizând totodată că în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere fără drept şi sustragere de material lemnos. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a suspectului.

Prinşi la furat de lemne în pădure la Dragoteşti
Alţi doi gorjeni au fost prinşi la furat de lemne chiar în ziua de Sfânta Marie. „La data de 15.08.2013, orele 23:43, poliţiştii Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Mătăsari au fost sesizaţi prin SNUAU 112 de un bărbat în vârstă de 42 ani, din comuna Dragoteşti, cu privire la faptul că a surprins în pădurea pe care o deţine pe raza localităţii respective pe P.I.C., de 30 ani, şi U.C., de 26 ani, ambii din comuna Dragoteşti, în timp ce tăiau, fără drept şi încercau să sustragă arbori, aceştia fugind la apariţia sa. La faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie aflat pe itinerariul de patrulare care a identificat apelantul în pădurea respectivă. Acesta a indicat trei arbori de esenţă salcâm cu diametrele cuprinse între 26 şi 30 cm, care nu prezentau marcă silvică, căzuţi la pământ, declarând că aceştia sunt arborii pe care suspecţii au încercat să îl sustragă”, a anunţat Romina Dochian, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere fără drept şi sustragere de material lemnos, fiind continuate cercetările pentru probarea activităţii infracţionale a celor doi suspecţi.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here