Hoţi de cazane de ţuică, prinşi la Bâlteni

347

Trei indivizi au ajuns după gratii la sfârşitul săptămânii trecute, după ce oamenii legii au reuşit să dovedească implicarea lor într-o serie de furturi produse la locuinţele mai multor localnici din Bâlteni. Oamenii au reclamat că le-au dispărut mai ales cazanele de ţuică, atât de necesare în această perioadă, dar şi alte lucruri utile de prin gospodării, cum ar fi aparate de sudură sau chiar motocositoare.

Cel care poate fi considerat şeful grupării respective este un individ de 20 de ani, Cătălin Marius Panaite, bâltean la origini, dar cu domiciliul în Bucureşti, după ce a plecat în capitală să-şi încerce norocul pe acolo. Nu a reuşit însă mare brânză şi a revenit pe meleagurile natale, unde şi-a făcut două găşti cu care dădea spargerile. Cu doi dintre prietenii săi, Cătălin Daniel Spârlea şi Alexandru Părăluţă, ambii de 19 ani, localnici, este acum coleg de celulă, pe fiecare implicându-l în spargeri diferite. Iniţial, vineri noaptea, un localnic a sunat la Poliţie că a văzut doi indivizi cum sar gardul la vecinul său pentru a fura un aparat de sudură. Panaite şi Spârlea erau săritorii de garduri, oamenii legii mai având reclamate şi alte furturi de aparate de sudură, nu doar de cazane. Extinzând cercetările, la sfârşitul săptămânii trecute, anchetatorii au aflat că tocmai îi prinseseră pe cei pe care îi căutau pentru că îşi cam făcuseră de cap toamna aceasta prin Bâlteni.
„Bunurile sustrase, a căror valoare a fost estimată la suma de 7.400 lei, au fost recuperate în totalitate, ulterior fiind restituite părţilor vătămate. Totodată, în sarcina celor patru tineri, s-a reţinut comiterea altor trei infracţiuni de furt din locuinţă, rămase iniţial cu autor neidentificat, comise pe raza comunelor Fărcăşeşti şi Bîlteni, în cursul anului 2012, ocazie cu care au fost sustrase alte 3 cazane din cupru de fabricat ţuică şi un aparat de sudură, pe care ulterior le-au valorificat pe raza judeţului”, a comunicat IPJ Gorj. Cei trei indivizi arestaţi preventiv sunt cercetaţi, ca şi cel lăsat în libertate, pentru furt calificat, iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi riscă ani buni de puşcărie pentru faptele lor.
Gelu Ionescu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here