Hoţi de cărbune, în haine de poliţişti: 13 oameni ai legii din Turceni şi Rovinari, cercetaţi pentru luare de mită

649

Acțiune spectaculoasă, ieri dimineață, a IPJ Gorj și a Direcției Generale Anticorupție(GDA), care au descins la zeci de adrese din județ, zonele vizate fiind Rovinari și Turceni, unde oamenii legii căutau hoți de cărbune, dar și complicii pe care aceștia îi aveau în structurile de Poliție. Așa se face că, pe lângă descinderile făcute la domiciliile celor suspectați de furt de cărbune de pe benzile care transportă lignitul pentru Complexul Energetic Oltenia, mascații au mers cu noaptea-n cap și la colegii lor de la Rutieră care le asigurau, într-un fel, spatele hoților. 28 de percheziţii domiciliare s-au realizat într-un dosar început anul trecut de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu şi înaintat în toamnă DGA când s-a constatat că hoţii sunt de mână cu numeroşi poliţişti.

11936971_10207758450662263_455035460_nInformațiile primare din dosar arată că polițiștii ieșeau în stradă și se făceau că efectuează controale și la mașinile care transportau cărbune furat, dar șoferii nu erau întrebați decât foarte rar de actele pentru marfa transportată. “În urma cercetărilor efectuate, au fost identificate mai multe persoane care aveau ca preocupare constantă sustragerea unor cantităţi însemnate de cărbune din instalaţiile de transport ale Complexului Energetic Oltenia. Ulterior, acest cărbune era transportat şi comercializat pe raza judeţelor Dolj, Gorj şi Mehedinţi. Activitatea de transport a cărbunelui sustras era desfăşurată sub protecţia unor agenţi de poliţie din cadrul I.P.J. Gorj – Poliţia Oraşului Turceni, Poliţia Oraşului Rovinari şi posturile de poliţie arondate, care pretindeau şi primeau sume de bani pentru a permite tranzitarea zonei de competenţă a autoutilitarelor folosite în acest scop”, a comunicat Direcția Generală Anticorupție.
11931746_10207758450742265_955643988_nDe la Vârț și până la Negomir, din Rovinari și până la Turceni, peste 100 de jandarmi și ofițeri DGA au descins la locuințele suspecților, inclusiv la cele din curțile cărora se fura cărbune direct de pe banda de transport. Din curțile respective s-au recuperat camioane de lignit, asta în condițiile în care CE Oltenia s-a plâns permanent că înregistrează anual pierderi de sute de mii de euro din această cauză.

Furtul, o normalitate!
Localnicii nu par interesați însă de situația respectivă, cei mai mulți declarând că furtul cărbunelui le asigură banii necesari pentru supraviețuire. “Mina ne-a luat pământul și nu ne-a dat nimic înapoi. Oamenii cu ce să trăiască, că locuri de muncă nu sunt? Fură fiecare ce poate și de pe unde poate ca să își câștige existența”, a spus unul dintre locuitorii din Roșia Jiu.
11950909_10207758450702264_1922219185_nÎn cele din urmă, la sediul IPJ Gorj au fost aduși circa 20 de gorjeni suspectați de furt de cărbune, în timp ce la sediul Inspectoratului Județean de Jandarmi au ajuns 13 polițiști pe care anchetatorii îi suspectează de luare de mită. Aici au fost aduse și mai multe persoane care au furat cărbune, dar care i-ar fi și mituit pe agenții rutieri. Printre numele agenților suspectați că închideau ochii la nereguli se numără, conform unor surse, Constantin Manolache, Dan Ciuciuc, frații Nicolae și Gheorghe Milodin, dar și alți purtători de uniformă care azi vor afla de la instanță dacă primesc sau nu mandate de arestare preventivă.
Gelu Ionescu

1 COMENTARIU

  1. mai domnilor de la MAI si IGPR, voi trebuia de azi noapte sa aveti cohortele pe drumul gorjului, dar nu din aia care veneau sa faca mese intinse cu caragea si gasca lui de derbedei cind se zicea ca fac verificari, oameni seriosi nu ca multi dintre voi,… pai aceste cohorte trebuie sa verifice pe nasparlii de la rovinari, pe idiotul de la turceni care doar daca il privesti iti dai seama ca este tembel, pe cei de la ipj care au dormit si dorm in bocancii statului in frunte cu impotentul profesional fetanu… si apropo parca este din turceni capitala furturilor de carbune, poate s-o fi dedulcit si el cu ceva, ce ziceti … poate si parai, poate si unele servicii din parte politailor de acolo…. o roaba de balast, o pavele…. o maslina acolo… sau poate s-a dedulcit de la astia cu ceva chefulete, chefulete la ceas de seara acolo la …ponton… pai mai frati igpr-isti si mai-isti nu mai stati si pate il intrebati daca aveti curagiu si pe nasparlioul sef pe alasurghiunit pe la sibii, poate il intrebati cum a gestionat el furturile de lemn si de carbune pe sub poale de carpati pe la gorj….. sau va dati la fund si voi ca pina la urma si igpr-ul parca face parte tot din politie … nu ?? si cred ca-i place lui nea tobica cu soric marca lexi-star ce se intimpla prin igpr-ul lui, nu poti deschide tembelizorul ca dai numai de politsti hoti, violatori, banditi la tot pasul…. ce zici nea tobica ??? eu cred ca ar trebui ca si matale sa te duci la un fel de sibiu ca si caragea ce zici ???… bai nu se mai poate ati prostituat politia… sa va fie ru

  2. vedeti si voi acum, ce oameni au ramas in gorj si ce a plecat. globasu si fratilescu se pare ca sunt de nota 10 la mehedinti, toata lume ii apreciaza la superlativ.In gorj au ramas doar scursurile agreate de Caragea, asta oameni ca el a tinut langa el ca sa colecteze si sa-i dea bani. uitativa si la papera ce face, ii tine pe barbulescu si stochean in functii iar pe betivul de prejbeanu l-a trimis motru ca sa ii faca pe totI de la motru ca pe el, ca nu era de ajuns modan, roibu, capastraru si dudescu care stau numai beti. papera, trezirea cheama oamenii plecati din cauza lu caragea, innapoi…….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here