Hoți de cărbune extrem de violenți în Valea Jiului!

514

Furturile de cărbune în Valea Jiului nu se mai comit de către 2-3 persoane, ci de zeci de indivizi, care atacă trenurile cu huilă în grup, ieri izbucnind un scandal în toată regula între paznicii unui astfel de tren și hoți. Nu mai puțin de 30 de persoane au dat atacul într-o zonă de la marginea orașului Vulcan, acolo unde starea proastă a căii ferate îi obligă pe mecanici să încetinească viteza. Hoții profită frecvent de situația respectivă și sar cu lopețile în vagoane pentru a fura cărbune, numărul celor care ieri au avut o astfel de „inițiativă” fiind unul care i-a copleșit pe cei câțiva agenți de pază.
Unul dintre agenți a fost lovit în cap cu o lopată de către unul din hoții urcați pe un vagon de cărbune. Bărbatul a fost transportat de urgență la spitalul din oraș și mai apoi la cel de la Petroșani pentru a primi îngrijirile medicale de care avea nevoie. Colegii acestuia au rămas în continuare la datorie și au folosit în cele din urmă armamentul din dotare pentru a-i îndepărta pe hoți. Nu mai puțin de 14 focuri de armă au fost trase în aer, fără să fie rănită vreo persoană, agenții de pază încercând astfel să fie convingători în fața celor care erau dispuși să îi lovească și pe ei cu lopețile pentru câțiva bulgări de cărbune.
În cauză a fost deschisă o anchetă pentru a fi depistat atât autorul agresiunii fizice, cât și cei care au atacat trenul, astfel de cercetări fiind făcute și în trecut. Niciuna din anchete nu a fost însă de dimensiunea celei care a avut loc în Gorj anul trecut, soldată cu arestarea mai multor persoane implicate în furtul de lignit, printre cei încătușați pentru diverse perioade de timp fiind și polițiști. Dosarul în care oamenii legii sunt acuzați de fapte de corupție, pentru că ar fi pactizat cu hoții de cărbune, se află și acum pe rolul instanțelor, în timp ce persoanele acuzate de furt au și primit pedepsele finale după ce și-au recunoscut faptele de care erau acuzate. Pedepsele primite sunt cu suspendare, decizia fiind luată de judecători și după ce inculpații au decis să achite prejudiciul ce le-a fost imputat.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here