Hotărâre definitivă pentru fostul manager al CEO – Vila de 315 mp a lui Ciobotărică, pusă sub sechestru

301

Laurențiu Ciobotărică, fostul director general al Complexului Energetic Oltenia, a contestat ieri măsura sechestrului asigurător, instituită de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, asupra unor bunuri mobile și imobile în dosarul de abuz în serviciu.

Solicitarea a fost analizată de magistrații de la Tribunalul Gorj, care au luat o hotărâre definitivă în acest caz. ”Respinge ca neîntemeiată contestația formulată”, a fost verdictul instanței. Cu aceeași cerere s-a prezentat în fața judecătorilor și Daniel Antonie, directorul Diviziei Miniere. Și această acțiune a fost respinsă. Cei doi au fost trimiși în judecată pe 8 iunie, pentru abuz în serviciu, alături de Dorina Jianu, șefa de la Legislație și Guvernanță Corporativă, aceasta fiind acuzată de complicitate. Suspiciunea este că că i-ar fi acordat, prin hotărâre de Directorat, 128.100 de lei lui Aurel Medințu, pentru a demisiona din funcția de director al Diviziei Energetice.  ”Procurorii au instituit măsura sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri mobile și imobile ce aparțin celor trei inculpați. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Gorj, cu propunerea de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză. Pentru recuperarea prejudiciului cauzat prin săvârşirea infracţiunilor, prin ordonanţele procurorului din data din 06 iunie 2016, s-a dispus luarea măsurii asigurătorii, constând în indisponibilizarea, prin instituirea unui sechestru, până la concurenţa pagubei produse prin infracţiuni, în valoare totală de 128.100 lei – asupra bunurilor mobile şi imobile. Bunuri aflate în proprietatea inculpatului Ciobotărică Ion Laurenţiu: – imobil S+P+l în suprafaţă de 315 mp și teren curţi construcţii în suprafaţă de 775 mp, situat în județul Dîmbovița”, se precizează în rechizitoriul procurorilor DNA. În cazul Dorinei Jianu au fost puse sub sechestru trei autoturisme dobândite în 2010 și 2011, un teren intravilan, în suprafaţă de 8983 de metri pătrați, curţi/construcţii, livadă, situat într-o comună din Gorj, pentru care există un contract de donaţie și un teren extravilan, în suprafaţă de 2781 mp, tot în baza unui contract de donaţie. În cazul lui Daniel Antonie au fost puse sub sechestru un autoturism marca AUDI A6, fabricat în 2010, dobândit în baza unui contract de vânzare-cumpărare, un teren intravilan arabil situat într-o comună din Gorj, suprafaţa totală fiind de 800 mp, împreună cu o casă de locuit, compusă din trei camere de locuit, sală închisă, bucătărie de vară şi pivniţă, dobândit în baza unui contract de donaţie, dar și un ”teren vegetaţie forestieră, situat în extravilanul oraşului Tismana, compus din suprafaţa de 743 mp, dobândit în baza contractului de vânzare cumpărare”, se mai precizează în rechizitoriu.

CEO nu a comunicat dacă se constituie parte civilă
Procurorii au mai anunțat că, până la finalizarea urmăririi penale, Complexul Energetic Oltenia nu a comunicat dacă se constituie parte civilă în procesul penal cu suma de 128.100 de lei, reprezentând contravaloarea plăţilor compensatorii acordate fostului membru al Directoratului. ”La data de 22 decembrie 2015, inculpații Ciobotărică Ion Laurențiu, în calitate de președinte al Directoratului SC CEO SA Târgu-Jiu și Antonie Daniel, în calitate de membru al Directoratului SC CEO SA Târgu-Jiu, au aprobat și acordat în mod nelegal, unei persoane, o compensație financiară constând în 5 remunerații fixe lunare avute de aceasta din urmă în calitate de membru al aceluiași Directorat, respectiv 128.100 lei. Cei doi au beneficiat de sprijinul inculpatei Jianu Dorina, director al Direcției Juridice și Guvernanță Corporatistă, care a întocmit o opinie juridică favorabilă punctului de vedere al acestora. Concret, inculpatul Ciobotărică Laurențiu, în înțelegere cu inculpata Jianu Dorina, nu a făcut altceva decât să amestece/să suprapună în mod intenționat diverse prevederi legale și situații de fapt pentru a crea confuzie și a da o aparență de legalitate acțiunilor lor ilicite”, se precizează în comunicatul DNA.
Mâine, Curtea de Apel Craiova va stabili dacă inculpații vor rămâne sub control judiciar în timpul procesului de la Tribunalul Gorj, după ce judecătorul de caz a revocat această măsură. Hotărârea va fi definitivă.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here