Hoţ din Novaci, reţinut de poliţişti

143

catuse5Un tânăr de 18 ani din Novaci a fost reţinut de oamenii legii, urmând ca astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci cu propunere de arestare preventivă. Acesta este suspectat că a comis mai multe infracţiuni de furt pe raza localităţii, infracţiuni comise în decembrie 2011 şi februarie 2012.

În urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate, poliţiştii din Novaci au reţinut un tânăr în vârstă de 18 ani din localitate, suspectat de săvârşirea mai multor infracţiuni de furt. Tânărul a fost identificat după ce un localnic a mers la poliţie pentru a sesiza faptul că, în perioada 4 – 11 februarie 2012, locuinţa mătuşii sale în vârstă de 57 de ani a fost călcată de hoţi, persoane necunoscute sustrăgând de acolo un televizor „LCD” şi un calculator. Potrivit poliţiştilor, activitatea infracţională a fost favorizată de faptul că imobilul era nelocuit în acea perioadă, proprietara fiind plecată din localitate. „Urmare a investigaţiilor întreprinse, poliţiştii au stabilit că suspect de comiterea furtului este T.P.A., de 18 ani, din oraşul Novaci. Marţi, 14 februarie, poliţiştii l-au depistat pe suspect şi l-au condus la sediul Poliţiei oraşului Novaci pentru continuarea cercetărilor. Pe parcursul anchetei, bunurile, evaluate la suma de 3.000 de lei, au fost recuperate de poliţişti. Acestea au fost identificate la doi cetăţeni din Novaci, care le achiziţionaseră de la suspect, pentru suma de 600 de lei. Bunurile au fost restituite părţii vătămate”, a precizat Daniel Tică, purtător de cuvânt al IPJ Gorj.

Plimbare cu o maşină furată

Pe parcursul cercetărilor, oamenii legii au stabilit că tânărul nu se afla la prima infracţiune de acest gen. Poliţiştii au aflat că în seara zilei de 15 decembrie 2011, suspectul a mai fost implicat şi în sustragerea unui autoturism de pe raza oraşului Novaci. Suspectul a furat maşina şi a plecat la plimbare, chiar dacă nu avea permis de conducere, abandonând ulterior autoturismul pe o stradă din localitate. În urma probatoriului administrat până în prezent, poliţiştii din Novaci au emis pe numele suspectului ordonanţă de reţinere pe timp de 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere. Tânărul a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj, urmând ca astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci, cu propunere de arestare preventivă. Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi stabilirea răspunderii judiciare a suspectului.

Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here