Hortopan vrea să cadă la înţelegere pentru Peştera Polovragi

301
Pesteranoutati 022Muzeul Judeţean Gorj a pierdut custodia Peşterii Polovragi, în urma unei sesiuni de atribuire la care a participat. Directorul muzeului, Dumitru Hortopan, spune că a aflat despre sesiune cu doar 4 zile înainte, realizând proiectul în regim de urgenţă dar că, totuşi, speră la o eventuală colaborare cu noii custozi.

Peştera Polovragi reprezintă unul dintre punctele turistice din cadrul judeţului care, până de curând, se afla în grija Muzeului Judeţean Gorj. Pe 2 februarie s-a desfăşurat o sesiune de punere în custodie la care Muzeul a participat dar nu a primit custodia. „Probabil nu am îndeplinit punctajul. Luni am primit o adresă de la Ministerul Mediului în care ni s-a spus că nu mai avem custodia”, a declarat Hortopan. O dată cu pierderea acestei peşteri, Muzeul a pierdut şi trei posturi pentru angajaţii de acolo dar şi o serie de venituri anuale. Directorul muzeului, însă, speră la o eventuală colaborare cu firma din Craiova. Pentru aceasta, a contactat reprezentanţii societăţii şi urmează să aibă o întrevedere cu ei săptămâna viitoare.
Trei angajaţi îşi pierd locul de muncă
Directorul spune că speră să poată păstra posturile de acolo pentru că sunt persoane specializate şi că, în urma unor discuţii, vor aranja inclusiv detalii financiare. Hortopan spune că, în cazul în care nu se va ajunge la un consens cu reprezentanţii firmei care a preluat peştera, atunci angajaţii săi fie vor fi repartizaţi la alte secţii, fie vor intra în şomaj. „În ideea în care nu vom ajunge la o înţelegere benefică, vor fi redistribuiţi, dacă acceptă, bine, dacă nu, vor fi disponibilizaţi”, a declarat directorul Muzeului Judeţean. Anul trecut, încasările şi suvenirurile vândute la peşteră au adus fonduri de aproape 450 de milioane de lei vechi. Tot în 2009 au fost nu mai puţin de 25 de mii de vizitatori.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here