Horaţiu Mălăele, expoziţie şi spectacol la Târgu-Jiu

469

Cunoscutul actor gorjean Horaţiu Mălăele se va întoarce săptămâna viitoare în oraşul natal, pentru a participa la vernisajul unei expoziţii ce-i poartă semnătura – „Graficaturi”. Vernisajul va fi urmat de o reprezentaţie a spectacolului „Sunt un orb”. La vernisaj şi spectacol se va intra doar pe bază de invitaţie, însă expoziţia va putea fi vizitată, timp de o lună și jumătate, la Muzeul Judeţean Gorj „Alexandru Ştefulescu”.

Născut în Târgu Jiu, la data de 1 august 1952, Horaţiu Mălăele nu mai are nevoie de niciun fel de prezentare în lumea teatrului şi a filmului. Cunoscutul actor este şi un artist vizual apreciat, făcând parte din Uniunea Artiştilor Plastici, secţia Grafică şi bifând de-a lungul timpului mai mult de 40 de expoziţii personale, atât în România, cât şi în afara ţării. Printre cele mai importante le putem menţiona pe cele din: Bucureşti, Paris, Munchen, Buenos Aires, Montevideo, Toronto, New York şi Miami. Lucrări de-ale sale au făcut parte din peste 100 de expoziţii de grup, iar, de-a lungul timpului, a acumulat peste 3500 de caricaturi şi desene publicate. La toate acestea se adaugă ilustrarea a zeci de coperte de carte şi de afişe teatrale. Horaţiu Mălăele este şi autorul cărţilor „Horaţiu despre Mălăele” (publicaţie dedicată caricaturii şi graficii), „Personalităţi şi personulităţi” şi „Cuget, deci… exist!” (în curs de apariţie). Expoziţia „Graficaturi”, semnată de Horațiu Mălăele, va fi deschisă publicului din Târgu-Jiu în data de 30 noiembrie 2015 și conţine caricaturi ale unor personalităţi din domeniul culturii, dintre care îi putem menţiona pe: Brâncuşi, Birlic, Eminescu, Toma Caragiu, Nichita Stănescu, Salvador Dali, Eugene Ionesco, dar și desene nud cu maxim de conținut într-o formă. Aceasta va putea fi vizitată în perioada 1 decembrie 2015 – 15 ianuarie 2016, la Muzeul Judeţean Gorj „Alexandru Ştefulescu”. Vernisajul va avea loc luni, 30 noiembrie 2015, de la ora 18.00, în incinta Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” şi va fi urmat de o reprezentaţie a deja emblematicului spectacol „Sunt un orb”, un recital de actorie presărat cu ironia tipică lui Mălăele, ce lasă în urmă acel binecunoscut gust dulce-amărui. Intrarea la evenimentul de deschidere se face pe bază de invitaţie.

Organizatori
Evenimentul este organizat de Asociația Refugiul Urban, în parteneriat cu Consiliu Județean Gorj, prin Muzeul Județean ”Alexandru Ștefulescu”, și cu Primăria Muncipiului Târgu-Jiu, prin Teatrul Dramatic ”Elvira Godeanu” Târgu-Jiu.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here