Horaţiu Gorun, trimis să vorbească cu angajații CEO aflați în greva foamei

4066

Liderul Sindicatului Solidaritatea 2013, Nicu Bunoaica, şi alţi şase angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia, aflaţi în greva foamei în faţa Guvernului, au declarat că va rămâne în greva foamei până când Guvernul îşi va da avizul pe proiectul de reducere a vârstei de pensionare.

După 9 săptămâni de proteste în faţa Prefecturii Gorj, şapte salariaţi ai CEO au intrat în greva foamei de ieri, în încercarea de a convinge Guvernul să-şi dea avizul astfel încât proiectul de reducere a vârstei de pensionare să ajungă pe masa comisiilor de specialitate din Camera Deputaţilor.

„Nu plecăm de aici”
La protestatari a venit secretarul general al Guvernului, Horaţiu Gorun, care i-a asigurat pe aceștia că Executivul va aviza proiectul. Horaţiu Gorun a fost numit secretar general al Guvernului cu rang de ministru, la decizia prim-ministrului Florin Cîţu, în luna februarie a acestui an. Anterior, Tiberiu Horaţiu Gorun a fost secretar general adjunct al Ministerului Finanţelor. „Domnul Gorun a venit la noi, spunând că guvernanții au întâlniri importante, dar că Executivul va face tot ce trebuie pentru ca proiectul nostru să-şi urmeze cursul.
Noi nu vom pleca de aici fără acel aviz. A venit şi deputatul Pecingină, care a spus că ne susţine. Până acum a declarat că atacăm extraordinar de mult bugetul statului dacă această modificare la legea pensiilor va fi votată”, a precizat Nicu Bunoaica.

„Dormim în mașinile parcate la Guvern”
Întrebat unde vor sta cei şapte salariaţi pe timpul nopţii, liderul sindical a spus: „Vom dormi în maşinile parcate în faţa Guvernului.
Mâine dimineaţă o luăm de la capăt. Deocamdată nu avem probleme, e doar prima zi fără mâncare. Cred că vor trimite şi o ambulanță, aşa se procedează. Deocamdată, lângă noi sunt jandarmii”, a mai precizat Nicu Bunoaica.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here