Hora, un pariu câștigat

257

Unul dintre cei mai importanți jucători ai Pandurilor a devenit, în scurt timp, Ioan Hora. Deși nu a venit pentru a juca vârf împins, acesta a preluat acest rol după plecarea lui Mihai Roman, iar improvizația lui Edi Iordănescu s-a dovedit a fi un pariu pe care antrenorul Pandurilor l-a câștigat.

Poate nimeni nu ar fi mizat pe explozia lui Hora, autor a nu mai puțin de nouă goluri în campionat, performanță completată și cu un gol în Cupa României. Totuși, Edi Iordănescu ține să amintească un episod în care, atunci când a auzit de posibilitatea ca Hora să ajungă la Pandurii, a spus că e dispus să susțină din propriul buzunar o parte din salariul jucătorului, doar ca el să semneze cu Pandurii. Probabil că nu a fost nevoie, iar acum toate părțile sunt încântate: “Hora e un jucător pentru care s-au făcut eforturi să vină. Îmi aduc aminte de o poveste cu puțin umor, o discuție între mine și Narcis (n. red. – Răducan), care a avut un rol important în aducerea lui, el lucrând cu el și la Târgu Mureș. Îl știam foarte bine ca și jucător, mi-l doream, dar nu știam că există această posibilitate. Când a apărut această posibilitate, Narcis m-a apelat, ne-am întâlnit, am discutat, imediat am confirmat interesul și am spus că mi-l doresc. După cum știți, nu am acceptat să-mi fie impuși jucători, dar a fost procedura normală cea pe care a urmat-o președintele. Mi-a spus că sunt ceva pretenții financiare destul de mari și că nu este ușor pentru că deja făcuserăm niște eforturi cu unii jucători care fuseseră aduși și am spus că sunt dispus să suport o parte din salariu din buzunarul meu, numai să vină. Deci chiar am avut încredere foarte tare în Hora și mă bucur extrem pentru faptul că a confirmat și confirmă atât pentru el, cât și pentru echipă”, a declarat antrenorul Pandurilor.

Hora, un jucător în hora pandurilor
Chiar dacă, în calitate de golgheter al echipei, dar și al Ligii 1, Hora primește cea mai mare parte a atenției, Edi Iordănescu îl consideră doar un pion din angrenajul echipei și crede că dacă Iordănescu senior se va gândi la atacantul său ca soluție pentru echipa națională, acesta nu va fi singurul pandur sub tricolor: “Știu că staff-ul echipei naționale se interesează de el într-un mod constant și s-ar putea să se concretizeze această perioadă bună pe care o înregistrează cu o convocare la echipa națională, dar el nu joacă singur. Sunt și alți jucători, echipa traversează o formă foarte bună și mă gândesc la Mihai Răduț, la Nistor, care e în revenire de formă, la compartimentul defensiv, care în mare măsură m-a mulțumit, dar mai sunt lucruri de pus la punct, rolul lui Cristi (n.red. – Săpunaru) pe care-l vedeți cât contează în angrenajul echipei și expemplele pot continua. Mă bucură ceea ce realizează Horică, dar mă bucură în general ceea ce realizează echipa”, a mai spus antrenorul echipei târgujiene.

Răducan: “Hora nu şi-a terminat misiunea aici”
Despre Hora se vorbește nu doar ca posibilă soluție la echipa națională, ci și ca viitoarea “marfă de export” a Pandurilor. Președintele Narcis Răducan, cel care l-a convins pe jucător să vină la Târgu-Jiu, spune că jucătorul nu va pleca de la Pandurii până la finele campionatului, dar admite că ofertele, dacă vor veni, vor fi analizate cu mare atenție: “De ce ar trebui de fiecare dată cel mai bun jucător să fie întrebat când pleacă? Cred că Hora nu şi-a terminat misiunea aici, abia a venit, are un contract stabil cu noi, într-adevăr este spectaculos modul cum şi-a făcut intrarea la Pandurii Târgu Jiu, ajutat de băieţi bineînţeles, dar cel puţin până în vară Hora va juca pentru noi şi ne-am bucura mult să îşi menţină acest ritm de a da goluri. Orice jucător are un preţ şi în condiţiile în care vine o ofertă foarte bună, vom analiza, indiferent cum îl cheamă, pentru că nu numai pentru Hora a fost interes în ultimul timp, ci şi pentru Nistor şi pentru alţi jucători de aceeaşi valoare, dar ne-am setat cu toţii ca să facem ceva bun pentru Pandurii în acest an şi bineînţeles că în vară trebuie să ne gândim şi la a atrage bani către bugetul nostru”, a declarat președintele Pandurilor.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here