Hora s-a înţeles cu turcii!

267

Golgheterul Pandurilor din sezonul trecut, Ioan Hora, va juca în Turcia.
Viitoarea destinaţie a lui Hora este echipa Konyaspor, care a terminat pe podium în sezonul precedent. Mijlocaşul de 27 de ani a avut o ascensiune remarcabilă la Pandurii, după ce a fost reprofilat atacant de către Edi Iordănescu. În stagiunea precedentă, Hora a fost cel mai bun marcator din campionatul intern cu 19 reuşite. Cu toate acestea, preşedintele clubului, Narcis Răducan, spune că absenţa fotbalistului de la Campionatul European din Franţa i-a diminuat cota. Hora va pleca de la Pandurii pe o sumă consistentă, dar sub un milion euro.
“Este foarte greu să te mai capacitezi dacă ai posibilitatea unui transfer în străinătate pentru foarte mulţi bani. Mă refer la salariul său. Suma pentru Hora este mai mică de un milion euro. Cota a fost trasă în jos de faptul că nu a fost la Euro 2016, deşi eu consider că merita asta. Sunt foarte puţini români care confirmă în străinătate. Şi anul trecut, când l-am vândut pe Roman, al doilea golgheter al campionatului, am făcut-o pe 350.000 euro, o sumă mică”, declara, marţi, Narcis Răducan pentru sptfm.ro.
Hora valorează conform site-urilor de profil 1,8 milioane euro, dar probabil transferul la echipa turcă se va face pe aproximativ 800 de mii euro.
La Konyaspor au mai jucat, în trecut, românii Ciprian Marica şi Gabriel Torje. Formaţia din Konya este în plină ascensiune în fotbalul din Ţara Semilunei. Din 2014, “vulturii” evoluează pe o arenă ultramodernă, “Torku Arena”, cu peste 40 de mii de locuri. Clubul este înfiinţat în 1922, dar cea mai bună performaţă pe plan intern a fost obţinută în sezonul trecut, locul 3. Cel mai bine cotat atacant din lot este bosniacul de 22 de ani, Riad Bajic, care valorează aproximativ 4 milioane euro.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here