“Hora norocului”! Pandurii s-a impus cu şansă în derbiul Olteniei

247

Pandurii Tg-Jiu a început cu dreptul noua ediţie de campionat. Elevii lui Petre Grigoraş s-au impus, dramatic, la Severin în faţa Universităţii Craiova, după un meci în care “minerii” au profitat din plin de erorile din tabăra adversă. Gorjenii s-au dovedit a fi echipa mai pragmatică şi au plecat de la Severin cu 3 puncte mari având în vedere problemele pe care le are echipa din Tg-Jiu în startul sezonului.

Filmul meciului
Peste 4.000 de spectatori au asistat la un meci care promitea mult din punct de vedere al spectacolului. Cu toate acestea, prima parte a fost extrem de săracă în faze de poartă. Oaspeţii au dictat tonul jocului, dar fie nu au găsit ultima pasă, fie nu s-au dovedit inspiraţi în faţa porţii. Cele mai mari ocazii au venit din partea lui Băluţă (31) şi Ivan (37), cei doi craioveni ratând oportunităţi bune din careu. Gorjenii s-au mişcat mai bine în partea secundă. Nou-venitul Herea a deschis scorul după o gafă colosală a lui Apostol Popov, care i-a pus mingea pe tavă fostului mijlocaş rapidist (`53). Vătăjelu a egalat din penalti în minutul 89 după un fault neglijent a lui Stanca asupra lui Nuno Rocha. Ultimele secvenţe ale meciului au fost interzise cardiacilor. Rambe a ratat o ocazie uriaşă, iar gorjenii au profitat de altă gafă impardonabilă, de data asta a lui Zlatinski, pentru a marca reuşita victoriei prin Hora (90+3).

hora panduriiGrigoraş: “E un rezultat de moral”
La finalul partidei, Petre Grigoraş a subliniat importanţa succesului.
“Am înscris într-adevăr un gol norocos, fotbalul greşeala aşteaptă, dar le-am dat cadoul înapoi. A fost un meci de luptă, să nu uităm că echipa Craiovei este mult mai omogenă ca a noastră. Au plecat suficient de mulţi jucători importanţi. E nevoie de timp pentru a-i integra pe ceilalţi, mulţi dintre ei nu sunt 100% din punct de vedere fizic. E primul meci şi este un rezultat de moral pentru meciurile următoare. Am întâlnit un adversar foarte puternic, n-am vrut să ne aruncăm prea mult în atac, au jucători buni acolo. Ne-au surprins de câteva ori, dar este bine că am rezistat”, a spus Grigoraş.
Antrenorul Craiovei, Gigi Mulţescu, a fost negru de supărare la finalul meciului.
“A fost sinucidere în direct. Ce pot să spun mai mult decât atât. Eu nu înţeleg nimic din ce se întâmplă. În loc să atacăm poarta lor, noi dăm pasă invers. Ne-am înscris singuri golurile şi am ratat multe ocazii. Şi ce dacă am fost mai ofensivi şi am stat mai mult în terenul lor şi am avut acţiuni mai multe, dacă îţi dai singur goluri? Ce să fac, m-am descurcat cu ce am putut şi cu ce a fost la echipă. Eu sunt pur şi simplu stupefiat. Şi-au pierdut capul, emoţii, e prima etapă şi trebuie să vorbesc cu ei. Era bine să fi fost egal, că era un punct în deplasare, dar aşa nu ne-am ales cu nimic“, a declarat tehnicianul Universităţii.
“O victorie mare, trebuie să recunoaştem că ei au jucat mai bine, dar ăsta este fotbalul. Mă bucur că am debutat cu dreptul, mă bucur foarte mult pentru Petre Grigoraş. Efectiv a făcut minuni în ultima lună fără zece jucători şi, cu o filosofie diferită, a reuşit să obţină această victorie”, a declarat preşedintele gorjenilor, Narcis Răducan.

bucurie pandurii craiovaPandurii Târgu Jiu – CS Universitatea Craiova: 2-1
Stadion: Municipal, Turnu Severin.
Pandurii Târgu Jiu: Stanca – Unguruşan, Vasiljevic, Bunoza, Grecu – Răuţă, Mrzljak (Piţian 82`) – Voiculeţ, Herea (Munteanu 73`), Pârcălabu (Trifu 70`) – Hora. Antrenor: Petre Grigoraş.
CS Universitatea Craiova: Calancea – Briceag, Popov, Acka, Vătăjelu – Zlatinski, Mateiu (Surugiu 77`) – Băluţă (Rocha 46`), Bancu, Andrei Ivan – Măzărache (Rambe 62`). Antrenor: Gheorghe Mulţescu.
Cartonaşe galbene: Unguruşan 37`, Hora 43`, Herea 53`, Voiculeţ 60`, Trifu 75`, Stanca 88` / Vătăjelu 48`.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here