Hora a primit oferte de la ultima campioană și vicecampioana Poloniei / Asaltul leșilor

333

Trei dintre jucătorii care au ajutat Pandurii să termine sezonul 2015-2016 pe podiumul Ligii 1 au oferte din partea unor echipe din Polonia. Gorjenii au interes maxim doar în ceea ce-l privește pe Hora, singurul care mai are contract cu Pandurii și care poate fi vândut.

Pandurii a scris, din nou, istorie pentru clubul gorjean în Liga 1 și acest lucru a condus și la un interes sporit al altor echipe pentru unii dintre jucătorii grupării lui Edi Iordănescu. Cel mai curtat este cel care a cucerit și titlul de golgheter al României în acest sezon, Ioan Hora, cel care a marcat 19 goluri și este prezent în lotul lărgit al naționalei pentru Campionatul European din această vară.
Cele mai multe oferte pentru Hora au venit dintr-un campionat aflat la granița dintre est și vest, Polonia fiind în acest moment la picioarele golgheterului pandur. “Pot să confirm că există mai multe oferte pentru Hora, dar momentan purtăm tot felul de discuții. Există o ofertă venită de la Lech Poznan, dar este mult sub ceea ce își dorește Pandurii în acest moment. Nu pot vorbi despre cifre, am luat legătura cu polonezii și-am discutat pe marginea ofertei lor. Cei de la Poznan au venit de mai multe ori în România să-l urmărească, dar momentan nu există o ofertă care să ne mulțumească”, a declarat Narcis Răducan despre Hora și cea mai clară ofertă primită în acest moment. Președintele Pandurilor spune că nu doar Lech Poznan îl vrea pe Hora, Legia Varșovia fiind cea de-a doua echipă ce-l dorește în lotul său: “Purtăm tratative cu toate cluburile care sunt interesate de serviciile lui Hora. Toată lumea își dorește un atacant ca el, care a avut un sezon foarte bun în România. Vom vedea ce o să fie, iar atunci când va exista o ofertă care să fie convenabilă atât pentru jucător, cât și pentru club, vom comunica rezultatele negocierilor”, a mai declarat Narcis Răducan.
În ceea ce-l privește pe Hora, lucrurile par a fi destul de clare într-un singur sens, cel în care Pandurii nu-l poate păstra, banii care îi va obține din transferul atacantului adus în vara trecută la Târgu Jiu fiind acum vitali pentru clubul gorjean.
Pe lângă oferta pentru Ioan Hora, Lech Poznan, care trece printr-un moment dificil fiind acum doar pe locul 7 după ce ani la rând a fost vicecampioană a Poloniei, a mai pus ochii pe doi jucători de la Pandurii, Mihai Răduț și Cristi Săpunaru. Cum ambii jucători au terminat înțelegerile cu Pandurii în această vară, echipa gorjeană nu va încasa nimic dacă jucătorii vor semna cu echipa poloneză. Gorjenii nu și-au permis să îi ofere un nou contract lui Răduț, jucător care a avut un salariu destul de mare, printre cele mai mari de la Pandurii, în plus se poate considera că mijlocașul a încheiat un ciclu la Pandurii și nu ar mai fi avut prea multe motivații pentru a avea evoluții superioare celei avute în ultimul sezon. Vorbind de Cristi Săpunaru, toți cei care l-au văzut evoluând în sezonul recent încheiat în tricoul Pandurilor sunt de acord că plecarea sa ar constitui o mare pierdere. Oficialii Pandurilor și-ar dori ca Săpunaru să continue la Târgu Jiu, însă nu vor putea să facă față unei licitații salariale în cazul în care fundașul care a câștigat Europa League cu FC Porto ar primi o ofertă de nerefuzat de afară. Totuși, dacă Pandurii va continua alături de Edi Iordănescu, prezența sa pe bancă l-ar putea convinge pe Cristi Săpunaru să rămână pandur.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here