Hoară, umilit la alegeri de colegii de partid

297

hoara limbaPreşedintele Agenţiei de Dezvoltare a Zonelor Miniere a simţit din nou umilirea prin care trecuse cu un an în urmă. Dacă atunci, a fost întâmpinat cu pietre şi ouă de protestatarii veniţi la mitingul sărăciei, de această dată, sâmbătă la Târgu-Jiu, Marcel Hoară a fost umilit de proprii colegi de partid care nu i-au acordat votul de încredere pentru niciuna dintre funcţiile pentru care a candidat în cadrul organizaţiei PD-L de la Gorj.

Sâmbătă la Târgu-Jiu au avut loc alegeri în conducerea organizaţiei PD-L Gorj. La eveniment au participat premierul Emil Boc, ministrul Administraţiei şi Internelor, Train Igaş şi secretarul general al PD-L, Vasile Blaga.

Marcel Hoară, susţinut de aripa Blaga-Videanu, a candidat la două funcţii în cadrul organizaţiei, cea de prim-vicepreşedinte şi vicepreşedinte. „Sunt convins că voi obţine una dintre funcţiile pentru care candidez”, dădea asigurări Hoară înaintea votului. „Vă iubesc pe toţi şi normal ar fi să-mi întoarceţi acest sentiment. V-am ajutat de fiecare dată şi m-am luptat pentru voi. Nu a existat persoană care să-mi fi deschis uşa şi să nu-l rezolv. Vă cer doar să continuăm împreună şi să mă votaţi pentru a continua ceea ce am început”, s-a adresat Hoară celor 450 de delagaţi prezenţi la Consiliul de Coordonare al PD-L Gorj.

Hoară, dezamăgit de vot

În urma votului exprimat, Marcel Hoară a avut ocazia să vadă de câtă apreciere se bucură în rândul colegilor de partid. Din două funcţii vizate, preşedintele Agenţiei din subordinea Ministerului Economiei, n-a obţinut niciuna. Democrat-liberalii au preferat alţi colegi în fruntea organizaţiei de la Gorj decât pe Hoară. Pentru cele două funcţii de prim-vicepreşedinte, au existat trei candidaţi, printre ei şi Hoară. Au câştigat primii doi candidaţi, deputatul Severus Militaru şi Dorin Filip, primarul oraşului Rovinari, la voturi aproape duble faţă de cele obţinute de Hoară. Nici pentru funcţiile de vicepreşedinţi, Marcel Hoară nu a fost votat, obţinând puţin peste 100 de voturi din 450 exprimate. „Sunt, oarecum, dezamăgit, pentru că ştiu că s-au făcut liste pentru delegaţi, indicându-li-se cu cine să voteze. Voi ajuta în continuare primarii să obţină fonduri de la Guvern. Asta este viaţa, mergem mai departe”, a declarat, după înfrângere, Marcel Hoară.

Acesta doreşte să candideze în mai şi pentru o funcţie în conducerea PD-L central. El a anunţat că funcţia vizată este cea de secretar general al partidului.

Interimat de patru ani!

Organizaţia partidului de la Gorj a funcţionat de patru ani cu preşedinte interimar. În 2006, PD-L l-a numit pe Ionel Manţog lider al organizaţiei. Doi ani mai târziu, Manţog a fot schimbat din funcţie ca urmare a rezultatelor slabe înregistrate la alegerile din 2008 şi a fost numit în fruntea organizaţiei, deputatul Cosmin Popescu, tot ca interimar. În ianuarie 2011, deputatul a fost înlăturat de la conducerea PD-L Gorj ca urmare a condamnării primite de doi ani închisoare cu suspendare pentru fapte de corupţie, locul său fiind luat de senatorul Ion Ruşeţ.

Gabriela Mladin

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here