Hoară şi Câlniceanu, schimbaţi din funcţii – Bălăşoiu preia şefia CA-urilor de la Turceni şi Rovinari

264

pagina 4Actualul director general al Complexului Energetic Craiova, Constantin Bălăşoiu, desemnat şi director la Electra, ar urma să preia conducerea Consiliilor de Administraţie (CA) de la complexurile energetice Turceni şi Rovinari.

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, ar urma să facă luna viitoare schimbările care se impun pentru a materializa acest lucru, motivaţia fiind aceea a realizării unei mai bune coordonări a activităţii de la unităţile amintite.

Şefii consiliilor de administraţie sunt Liviu Câlniceanu, la Turceni, şi Marcel Hoară, la Rovinari, cel din urmă spunând că ştie despre un astfel de demers şi îl găseşte bine venit. Conform acestuia, măsura va fi luată în perioada imediat următoare pentru a fi armonizate deciziile care se iau în interiorul entităţilor ce vor face parte din viitoarea companie Electra. “Este nevoie de o coordonare unitară şi de o corelare a deciziilor care sunt luate în interiorul acestor unităţi, din perspectiva înfiinţării Electra. Corelarea deciziilor este imperios necesară şi eu o susţin pentru că se discută despre viitoarele proiecte de mediu, despre diferite investiţii şi altfel te prezinţi la o bancă din partea unui complex energetic şi în alt mod poţi negocia din partea unei companii precum Electra”, afirmă Hoară. Guvernul a decis înfiinţarea a două companii electrice, Electra şi Hidroenergetica, procesul de înfiinţare a acestora fiind blocat la instanţele de judecată, după ce măsura a fost contestată în justiţie. Procesele respective sunt pe rol, iar unele au ca prim termen şi luna martie a anului viitor. Complexurile energetice din Oltenia sunt înglobate în Electra, alături de Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, o parte din Hidroelectrica şi Nuclearelectrica.

Gelu Ionescu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here