Hoară pregăteşte alt tun la Rovinari: vinde un hotel

115

deschiderePreşedintele Consiliului de Administraţie de la Complexul Energetic Rovinari, Marcel Hoară, este acuzat de fostul director al termocentralei, Laurenţiu Ciurel, că pregăteşte un alt tun la Complex.

Conform acestuia, în ultima şedinţă a CA-ului de la Rovinari, Hoară a dispus ca Hotelul Energeticianul, aflat în proprietatea companiei energetice, să fie concesionat, pe motiv că produce pagube. Hoară susţine că a luat în calcul o astfel de variantă, dar că încă n-a decis soarta hotelului.

„Amestecul de prostie şi hoţie pe care-l practică cei care conduc acum destinele Complexului de la Rovinari a ajuns la apogeu. În ultimele luni sunt pe rupte, nu mai au niciun control. Vă spun sigur că în ultima şedinţă de Consiliu de Administraţie de la Rovinari, care a avut loc săptămâna trecută, s-a decis deja concesionarea Hotelului Energeticianul. A fost un CA extrem de restrâns, nici templierii nu-şi ţineau şedinţele aşa de secrete ca cei de la Rovinari şi Turceni. Atunci s-a decis înstrăinarea hotelului, după reţeta deja cunoscută: îl duci în faliment ca să-l poţi vinde, pentru că-ţi produce pagube”, a declarat fostul director general al Complexului Energetic Rovinari, vicepreşedinte al PSD Gorj.

Acesta a mai precizat că au existat câţiva directori din cadrul Complexului care s-au opus acestei hotărâri şi care acum pleacă din funcţii, întrucât Marcel Hoară şi conducerea instituţiei le-a semnat demisiile.

Preşedintele CA-ului de la Rovinari, democrat-liberalul Marcel Hoară recunoaşte că s-a pus în discuţie soarta Hotelului Energeticianul, dar spune că încă nu s-a decis ce se va întâmpla exact. „Am cerut conducerii Complexului un plan de rentabilizare a acestui hotel, pentru că el produce pagube importante pe lună, este vorba despre 1-2 miliarde de lei vechi pe lună. Ne-am gândit şi la concesionare, dar nu s-a stabilit nimic”, a precizat Hoară.

Pregătit de înstrăinare

Hotelul Energeticianul a fost construit de Complexul Energetic Rovinari, într-un loc de invidiat, exact pe Axa Constantin Brâncuşi din Târgu-jiu, unde se află operele sculptorului. Iniţial, a fost loc de cazare al stagiarilor, apoi conducerea schimbând destinaţia în hotel. Are 29 de camere, un apartament, un restaurant, bar şi sală de conferinţe. A fost evaluat în urmă cu câţiva ani la 2,7 milioane de euro.

Faptul că se pregăteşte vinderea sa o confirmă şi acţiunea de scoatere a imobilului ca ipotecă de la o bancă de la care Complexul Energetic Rovinari se împrumutase o sumă importantă de bani. Hotelul fusese pus gaj, evaluat fiind la 800.000 de euro, pentru ca de curând Complexul să solicite băncii scoaterea de sub garanţie şi instituirea gajului pe mai multe utilaje ale companiei energetice.

Laurenţiu Ciurel a mai precizat, în cadrul unei conferinţe de presă, că are informaţii clare despre cine va lua acest hotel: „Este vorba despre un om de afaceri, proprietar al unor lanţuri hoteliere, din sfera Partidului Democrat-Liberal şi a lui Marin Condescu”.

Gabriela MLADIN

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here