Hillary Clinton felicită poporul român pentru cei 20 de ani de democraţie

292
hillary-clintonSecretarul de Stat american, Hillary Clinton, a felicitat poporul român pentru cei 20 de ani de democraţie, în numele preşedintelui Barack Obama şi al cetăţenilor Statelor Unite, se arată într-un mesaj publicat pe site-ul Departamentului de Stat.

În urmă cu 20 de ani, la 17 decembrie 1989, poporul României a dus mai departe valul de libertate din Europa Centrală. Mai întâi în Timişoara, apoi în toată România, bărbaţi şi femei au îndrăznit să se ridice împotriva tiraniei. Ei şi-au riscat propria siguranţă şi prin acest proces au eliberat o naţiune, menţionează mesajul lui Clinton.
Aceasta este o oportunitate de a sărbători marele succes pe care l-a obţinut România în anii de la acele zile fatidice de decembrie. În urmă cu 20 de ani, nimeni nu ştia ce va ieşi din ruinele comunismului. Dar datorită determinării şi curajului poporului român, astăzi, ţara lor este o democraţie puternică, un nou membru vibrant al Uniunii Europene şi un membru preţuit al NATO, continuă mesajul.
Statele Unite sunt mândre să numească România un aliat şi un prieten de încredere. În numele preşedintelui Barack Obama şi al cetăţenilor Statelor Unite, felicit poporul României pentru 20 de ani de democraţie. Cu această ocazie istorică, permiteţi-ne să ne angajăm din nou pentru valorile promovate de femeile şi bărbaţii curajoşi din 1989 – democraţie, drepturile omului, statul de drept – şi să depunem eforturi împreună pentru a face faţă provocărilor din secolul al XXI-lea, conchide secretarul de Stat american.
Selecţie realizată de DANIELA SCAFEŞ după Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here