Hărțuite de foștii iubiți

1175

Două tinere din Gorj, terorizate de foștii iubiți, au ajuns să ceară ajutorul poliției, temându-se pentru viața lor.
Una dintre victime are sub 18 ani. Fata a avut o relație de aproape doi ani cu un bărbat din comuna Lelești. După ce s-au despărțit, individul a trecut la amenințări. Iar până la violență fizică a fost doar un pas.
Tânăra lucrează ca ospătăriță pe timpul verii la o terasă din municipiul Târgu-Jiu. Bărbatul a urmărit-o și într-o după amiază, orbit de gelozie, deoarece fata se afla în prezența unei persoane de sex masculin, a lovit-o cu palmele peste față.
În timpul audierilor, victima le-a spus polițiștilor că inclusiv părinții ei au formulat plângere împotriva agresorului întrucât acesta i-a amenințat că o să le incendieze locuința.
Instanța a decis emiterea unui ordin de protecție împotriva agresorului pe o durată de 4 luni. Bărbatul nu are voie să se apropie de victimă și trebuie să păstreze o distanță de cel puțin 100 de metri față de tânără, domiciliul și locul de muncă al acesteia.
În plus, individul nu trebuie să ia legătura cu fosta sa iubită sub nicio formă, nici măcar telefonic sau prin corespondență. Instanța i-a atras atenția bărbatului că încălcarea oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecție constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.
Iar zilele trecute, o altă tânără a apelat la ajutorul poliției tot din acest motiv. Ea a sunat la 112, anunțând că fostul iubit, de care s-a despărțit de curând, o urmărește la adresa de domiciliu și o contactează telefonic în mod frecvent, creându-i o stare de temere, cu atât mai mult cu cât, în trecut, acesta a lovit-o de câteva ori. Mai mult, reclamanta a formulat plângere sub aspectul săvârșirii infracțiunii de hărțuire.
Cei doi au avut o relație de circa un an, timp în care s-au despărțit și împăcat de mai multe ori. „Reclamanta a arătat faptul că, prin atitudinea pârâtului, care nu a acceptat despărțirea și care o urmărește zilnic, i s-a creat o stare de temere, deoarece și în trecut, când s-au despărțit, acesta avea același comportament, obișnuind să o urmărească și să o lovească, arătând totodată că acesta este capabil să îi facă rău”, se arată în plângerea femeii.
Și în acest caz instanța a emis un ordin de protecție împotriva agresorului pe o durată de 30 de zile.
Iar cazurile de violență domestică s-au înmulțit în Gorj în ultima perioadă. Numai în patru zile, polițiștii au trebuit să intervină la 15 cazuri de agresiune în familie.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here