Haos în Capitală, grevă generală în transportul public

560

Angajații Societății de Transport București au intrat joi dimineață în grevă spontană, după acțiunea de protest de miercuri. Așadar, transportul public de suprafață este paralizat complet.

Se anunță o zi de coșmar în Capitală. Șoferii de autobuze, trolee și vatmanii au oprit lucrul după negocierile eșuate de ieri.

La depoul Bucureștii Noi a venit cu noaptea în cap chiar directorul general al societății care s-a rugat de oameni să iasă pe traseu. Degeaba însă.

”Rugămintea mea e următoarea: Ieșiți pe traseu, pentru că nu vreau să fiți manipulați. Credeți-mă, o să aveți parte de toate drepturile!”

Nici de la autobaza Dudești nu a plecat niciun vehicul STB.

Președintele sindicaliștilor îi reproșează primarului general al Capitalei că i-a tratat cu dezinteres pe angajații STB.

”Mă gândesc că dacă va vedea, începând cu ora 06:00, când traficul devine mai aglomerat, ce se întâmplă în București, poate atunci se va gândi că e bine să ne punem cu toții la masă și mi se pare că este o soluție foarte simplă: demisia directorului general sau demiterea lui de către membrii consiliului de administrație”, a declarat acesta.
Primarul Capitalei Nicușor Dan a declarat joi, întrebat ce se poate face pentru a opri greva STB, că „nu poți să paralizezi un oraș pentru a cere demiterea directorului STB”. De asemenea, el s-a arătat deschis la dialog cu greviștii de la STB, dar nu cu actualul lider de sindicat.
„Nu a existat, în afară de demiterea directorului STB solicitări concrete. Nu poți să paralizezi un oraș pentru a cere demiterea directorului STB”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here