Handbalul, pe urmele colegilor de la baschet

293

Problemele invocate de baschetbaliști, probleme care au condus deja la destrămarea echipei care la începutul sezonului își propunea să câștige campionatul, sunt pe cale să sufoce și echipa de handbal a Energiei.
Căpitanul echipei de handbal a Energiei descrie în câteva cuvinte situația sumbră în care el și colegii săi se află în acest moment: „Sunt puține cuvinte de spus. Sunt întârzierile care sunt, băieții sunt dați afară din case, li se taie gazele, curentul, majoritatea au copii mici și nu le poți spune că părinții lor nu și-au luat salariul de trei luni de zile și jumătate. Ni s-a spus că se va găsi o soluție, un răspuns vom avea la începutul săptămânii viitoare. A fost un moment în care am luat în calcul posibilitatea de a intra în grevă, dar am discutat între noi și am decis să ne antrenăm și să jucăm”, a declarat Paul Giotoiu. Acesta speră că, în ciuda celor spuse de ministrul Energiei, autoritățile locale vor găsi o cale prin care sportul gorjean să supraviețuiască: „După declarația aceea explozivă a ministrului Energiei s-au închis multe posibilități. Dar aleșii locali și restul oamenilor vor face totul să fie sport în Gorj. Mi se pare o aberație să se facă un stadion nou și o sală nouă și să nu mai ai sport. Se încearcă să se acorde finanțarea, să se găsească o soluție”, a mai spus Giotoiu.
Plecările în masă de la echipa de baschet nu reprezintă o soluție și pentru echipa de handbal, asta pentru că la handbal nu se mai pot face transferuri și jucătorii nu mai au unde pleca: „Cei de la baschet au șansa că nu s-a încheiat perioada de transferuri și pot pleca. Noi nu avem această posibilitate. Mai greu este cu locația unde vor sta jucătorii, ce vor mânca…”, a mai spus Giotoiu.
De această situație dificilă se plânge și antrenorul secund al echipei gorjene, care spune că fiecare antrenament vine cu o serie nouă de probleme ale jucătorilor săi: „Este foarte dificil să reușești să-i mobilizezi la orice antrenament. Noi avem o muncă grea, pentru a-i mobiliza. Nu știu ce se va întâmpla după meciul de vineri. Am înțeles că se va convoca AGA de urgență. e greu, vin la antrenament cu foarte multe probleme. Proprietarii le-au spus băieților că dacă nu vor achita săptămâna aceasta îi vor evacua din case. Nu au de unde achita facturile la gaze, curent, apă, internet. Nu au de unde plăti până nu vor încasa banii”, a declarat Sorin Bârză.
Energia va juca în etapa a 22-a a Ligii Naționale de Handbal Masculin vineri, 26 februarie, contra Stelei, partida disputându-se la Chiajna, cu începere de la ora 18:00.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here