Handbaliștii de la Energia visează în continuare la locul 4 – În cărți pentru Europa

220

Energia Pandurii Târgu Jiu a reușit să se impună la București în fața celor de la Dinamo cu scorul de 33-27 (17-13), scor care o păstrează în continuare cu șanse la ocuparea locului 4, ultimul care asigură unei echipe din România participarea în cupele europene pentru sezonul viitor.

După înfrângerea suferită pe teren propriu, Energia a mers la București cu o singură variantă, cea a victoriei și a obținut-o în urma unui meci pe care l-a dominat în totalitate. Cei mai buni marcatori ai Energiei au fost Acatrinei, cu 9 reușite, și Dinescu, autor a 7 goluri.
Meciul dintre Dinamo București și Energia Pandurii Târgu Jiu a încheiat turul acestei faze a play-off-ului, unul în care HC Odorhei a obținut maximum de puncte. În etapa a IV-a, Energia va sta și va urmări cu interes duelul de la București dintre Dinamo și HC Odorhei așteptând un pas greșit al elevilor lui Vlad Caba. În etapa a V-a, pe 21 mai, Energia se va deplasa la Odorhei pentru ceea ce se întrevede a fi finala acestui turneu, iar pe 24 mai, la Târgu Jiu, se va încheia sezonul pentru gorjeni cu meciul cu Dinamo, meci care ar putea aduce calificarea trupei gorjene în cupele europene.
Extrema stânga a Energiei, Alexandru Asoltanei, care a avut o evoluție bună în fața viitorilor săi colegi de la Dinamo, a suferit o ușoară accidentare în meciul de la București. Asoltanei acuză dureri la călcâi, însă antrenorul Liviu Andrieș speră ca jucătorul să fie refăcut până la următorul meci al echipei gorjene, programul fiind de partea Energiei.

andries 1505„Am avut altă atitudine, am început foarte bine jocul, dar în a doua repriză am început puțin mai slab și s-au apropiat la un gol, după care ne-am revenit și am condus la o diferență constantă de 3-4 goluri. Am jucat bine, în special în apărare. Noi trebuie să batem la Odorhei, indiferent de rezultatul dintre ei și Dinamo. Ne ducem să jucăm și să câștigăm. E un avantaj pentru noi că stăm etapa următoare, avem o săptămână în care să ne revenim, avem probleme medicale după acest meci și e important să fim apți 100%.”, Liviu Andrieș, antrenor Energia Pandurii Târgu Jiu.

Clasament play-off (locurile 4-6):
1. HC Odorhei 2 2 0 0 58-50 6
2. Energia Pandurii 2 1 0 1 59-54 3
3. Dinamo 2 0 0 2 51-64 0
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here