Handbal masculin: Energia a surclasat vicecampioana Ştiinţa Bacău !

225

Trupa lui Liviu Andrieş a facut cel mai bun meci din acest sezon şi a reuşit un rezultat răsunator, scor 33-22 (16-13), in partida disputata la Târgu Jiu cu vicecampioana sezonului trecut, Ştiinţa Dedeman Bacău.
Energia și Știința au avut oferit o primă repriză de mare luptă, echilibrată, cu perioade în care fiecare a trecut la conducere pe tabela de marcaj. Gazdele au reușit ca în ultimele cinci minute ale primei reprize să se detașeze, băcăuanii pierzând uşor, ușor teren în fața ambiției jucătorilor lui Andrieș. Energia a intrat la cabine cu un anvantaj de trei goluri, dar nici cei mai optimiști dintre suporterii gorjenilor nu puteau să prevadă finalul. Ecartul dintre cele două echipe s-a mărit constant, în minutul 37 ajungându-se la o diferență de 6 goluri, scor 21-15. Chiar dacă oaspeții au profitat de o ușoară scădere a ritmului Energiei și s-au apropiat la doar patru lungimi, scor 24-20 în minutul 45, ultimul sfert de oră de joc a fost unul perfect pentru gazde. Antonaru a fost înger păzitor în poartă, Dragnea a dat impregnat întregii echipe agresivitatea sa din apărare, iar Acatrinei și-a respectat statutul de golgheter punctând în momente importante. Scorul ultimelor 15 minute a fost 9-3 și a condus la un scor final ce le va da, cu siguranță, frisoane băcăuanilor multă vreme de acum înainte: 33-23, finalul găsindu-i pe Tevzadze sau Eliodor Voica privind înmărmuriți tabela.
„Cred că este primul joc, mai ales în campionatul acesta, când întradevăr avem atitudine.Problema handbalului românesc este că această atitudine o avem doar atunci când simțim puțină presiune și mai mult când jucăm acasă. Acasă suntem zmei, în deplasare mielușei. Din fericire am întâlnit un adversar puternic, dar băieții s-au întrecut și au făcut un meci bun, cu o apărarea foarte agresivă, bărbătească, și cred că aici s-a făcut diferența. În plus, în atac, partea stângă a noastră a funcționat mult mai bine ca în multe alte meciuri, mă refer aici la interii noștri sânga”, a declarat la finalul meciului Liviu Andrieș, antrenor Energia Pandurii Târgu Jiu.
Energia Pandurii Târgu Jiu – Știința Dedeman Bacău 33-23 (16-13)
Sala Sporturilor, Târgu Jiu, spectatori: 850
Energia: Antonaru, Șelaru, Juzbasic, Apolzan (4), Mledenciu (1), Păiuș (4), Dinescu (3), Dragnea (4), Liberț, Enache, Giotoiu (2), Roman (3), Mazilu, Acatrinei (7), Asoltanei (5). Antrenor: Liviu Andrieș.
Știința: Grigoraș, Tamaș, Tevzadze, Iancu (2), Rotaru (5), Bujor, Bondar (1), Ramba (6), Rusia, Ghiță (4), da Silva (1), Tîrîță, Păunică (2), Johannson (1), Fenici (1). Antrenor: Eliodor Voica.
Arbitri:Octavian Fânață / Ștefan Hendrea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here