Handbal (m) – Energia – H.C.M. Constanța, în optimile de finală ale Cupei României

271

În prima zi a acestei săptămâni, la București, a avut loc tragerea la sorți a meciurilor din cadrul optimilor de finală ale Cupei României la handbal masculin, competiţie programată să se desfășoare săptămâna viitoare, în intervalul 5-9 martie, în Polivalentele din Ploieşti și Strejnic. Pentru prima oară în istoria întrecerii, la startul acestei competiții vor fi prezente 16 echipe. Astfel, pe lângă cele 12 formaţii din Liga Naţională, în faza optimilor de finală au primit undă verde şi patru echipe din eşalonul inferior, adică Ştiinţa Municipal Bacău II, A.S. Victoria Bucureşti, H.C. Vaslui şi C.S.M. Călăraşi.

Deţinătoarea trofeului, Handbal Club Municipal Constanţa, va avea parte, ca și Energia, de altfel, de cel mai dificil culoar, în drumul către câștigarea trofeului. La prima vedere sorții au fost nemiloși cu echipa de handbal antrenată de cuplul Andrieș – Gorun. Energia Pandurii Lignitul va întâlni în optimi trupa de la malul mării, iar dacă vor accede în următoarea fază a competiției, cel mai probabil, se va confrunta cu ocupanta locului secund în clasamentul Ligii Naţionale, Potaissa Turda. În plus, dacă vor ajunge în semifinale, programate sâmbătă, 8 martie, handbaliştii gorjeni ar putea întâlni o altă echipă „greu de ucis”, H.C. Odorhei, iar pentru finală, care se va disputa duminica viitoare (9 martie), se prefigurează un duel cu Ştiinţa Municipal Dedeman Bacău.
Energia întâlnește, astfel, pentru al doilea an consecutiv, echipa campioană în primul tur al Cupei României. Anul trecut, pe 17 mai, Energia și H.C.M. Constanța s-au întâlnit în sferturile de finală. Câștig de cauză au avut handbaliștii lui Svonko Sundovski care s-au impus cu mare greutate, așa cum o făcuseră și în returul Ligii Naționale, la o diferență de două goluri, scor 25-23, după ce la pauză Energia beneficia de un avans de 3 goluri, la 14-11. Energia a demonstrat, atunci, că poate să lupte de la egal la egal cu orice adversară, iar într-o competiție în care învinsele pleacă acasă, gruparea gorjeană este decisă să lupte până la ultima picătură de energie. “Nu aș spune că, odată ce întâlnim în Cupa României echipa din Constanța, este un mare ghinion. Să nu uităm că, în ultima perioadă, echipa din Târgu-Jiu a arătat un joc foarte bun. Echipa noastră a dat semnale importante atunci când a jucat cu echipa constănțeană în campionat și, de cele mai multe ori, fie că a fost acasă, sau în deplasare, s-a constatat o evoluție bună a jucătorilor noștri, iar rezultatele au fost foarte strânse. Picture052Poate mi-aș fi dorit să joc cu altă echipă dar, la momentul actual, echipa Constanței este una cu care trebuie să ne batem. Să nu uităm că perioada în care se desfășoară Cupa României, 5-9 martie la Ploiești, în Sala Olimpia, și în sala de la Brazi, este un preambul la meciurile pe care le avem de jucat în play-off. Odată cu acest meci din cupă, cu Constanța, Energia va arăta cât de bine stă din toate punctele de vedere. Nu consider că este un ghinion tragerea la sorți, este un meci cu o echipă puternică, sper să facem o figură frumoasă și, de ce nu, surpriza competiției. Nu este atât de simplu pe cât aș spune, dar nici atât de greu pe cât se crede. H.C.M. -ul a avut și meciuri slabe, chiar cu echipe din Liga Națională, dar am văzut și meciuri importante pe care le-a făcut în cupele europene în compania unor echipe foarte puternice din Europa. Meciurile diferă între ele așa că și acesta este un element pe care îl iau în calcul. Mizez pe faptul că echipa este pe val, într-o formă fizică bună în acest moment, iar cupa se joacă peste câteva zile. Echipa are poftă de joc, arată mobilizare și concentrare, arată o atitudine bună. Jucătorii sunt apți din punct de vedere medical. Sunt destule elemente care ne pot conduce la un joc foarte bun. Sper ca echipa să facă un meci bun și să ne dea speranțe pentru atacarea play-off-ului, vom vedea de pe ce poziție”, a declarat președintele secției de handbal, Andrei Maioreanu.

Programul complet al Cupei României la handbal masculin, ediția 2014, ce va avea loc la Ploiești și Strejnic:
Optimile de finală (5 martie):
Meci 1: Știința Dedeman Bacău – Știința II Bacău (Divizia A)
Meci 2: Poli Timișoara – Dinamo București
Meci 3: C.S.A. Steaua București – A.S. Victoria București (Divizia A)
Meci 4: C.S.M. Călărași (Divizia A) – C.S.M. București
Meci 5: H.C.M. Constanța – Energia Pandurii Lignitul Târgu-Jiu
Meci 6: C.S. Universitar din Suceava – Potaissa Turda
Meci 7: C.S. Caraș Severin – H.C. Vaslui (Divizia A)
Meci 8: H.C. Odorhei – H.C.M. Baia Mare

Sferturile de finală (6 martie):
Sfert 1: Învingătoarea meci 1 – Învingătoarea meci 2
Sfert 2: Învingătoarea meci 3 – Învingătoarea meci 4
Sfert 3: Învingătoarea meci 5 – Învingătoarea meci 6
Sfert 4: Învingătoarea meci 7 – Învingătoarea meci 8

Semifinale (8 martie):
Semifinala 1: Învingătoarea sfert 1 – Învingătoarea sfert 2
Semifinala 1: Învingătoarea sfert 3 – Învingătoarea sfert 4
Finala (9 martie)
Învingătoarea semifinala 1 – Învingătoarea semifinala 2
Costel Radu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here