Handbal, Liga Națională (m) – Victorie, din nou, după un joc neconvingător

2012

Echipa de handbal masculin a târgujienilor, Energia Pandurii Lignitul, a jucat aseară, începând cu ora 18.00, partida contând pentru cea de-a 10-a rundă a primului eșalon, în compania ultimei clasate, C.S.M. București. A fost ultima reprezentație din tur pentru trupa lui Andrieș în fața propriilor suporteri.

Disputa cu Poli Timișoara va avea loc la finele acestei săptămâni, în sala “Constantin Jude” din orașul de pe Bega, iar prima etapă a returului este programată pe 8 decembrie, atunci când Energia va întâlni campioana en-titre, HCM Constanța. Revenind la meciul de aseară, gazdele nu au avut la dispoziție decât varianta victoriei, fiind obligați, conform statutului câștigat și obiectivelor de îndeplinit, să se impună în faţa bucureştenilor în vederea abordării părții secunde a Ligii Naționale de pe o poziție de play-off.
Faţă de ediţiile trecute de campionat, atunci când exista și o susținere financiară demnă, avându-l la timonă pe Vasile Stângă, C.S.M. Bucureşti este, în acest moment, cea mai slabă trupă a Ligii, conform poziţiei din clasament. Dacă în trecut C.S.M.-ul ajunsese să lupte pentru cupele europene și lupta pentru podium, acum închid clasamentul cu doar o victorie în cele 10 etape jucate. C.S.M. Bucureşti a fost victimă sigură în faţa Energiei, în partida de aseară încheiată cu scorul de 30-28. “Orice etapă este destul de dificilă, complicată în felul ei. Chiar şi acest meci, cu C.S.M. Bucureşti, este dificil, pentru că orice meci are importanţa lui, caracteristica lui. C.S.M.-ul, de la ora actuală, vine după un succes neașeptat la Suceava, dar problemele prin care trece echipa din Bucureşti, mai ales cele de ordin financiar, ne indică pe noi drept favoriţi în acest meci. Nu trebuie să tratăm, însă, cu indiferenţă adversarul din această etapă. Va fi un meci de campionat pe care vreau să îl câştigăm. Că va fi antrenament cu public sau nu, noi trebuie să luăm cele trei puncte, ceea ce contează cel mai mult. Vrem, în acelaşi timp, să avem o exprimare coerentă în teren, să facem un meci bun. Intenţionăm să facem un meci bun, să avem un avans liniştitor, moment în care să rulez tot lotul în perspectiva meciului de la Timişoara, de la finele acestei săptămâni”, a declarat antrenorul principal al Energiei, Liviu Andrieş, înaintea derulării ostilităților. “Din echipa celor de la C.S.M. București nu mai știu decât doi jucători și maseurul. Cred că nu vom avea probleme, deși am văzut că au niște jucători tineri, puternici. Sper să nu ne facem meciul greu. Prin două rezultate bune în această săptămână, cu C.S.M. și cu Poli Timișoara, cred că putem tranșa, în mare măsură, calificarea în play-off”, a completat Dorin Dragnea, fost jucător al CSM-ului, dar care s-a despărțit de această echipă, în urmă cu un an și jumătate, în termeni nu tocmai amiabili, în urma unui incident cu Dan Savenco, petrecut chiar într-unul dintre vestiarele Polivalentei târgujiene după ce Energia își adjudeca, pe final, punctele victorie.

Filmul confruntării
Energia Pandurii venea după un duş destul de rece administrat de “vicecampioana” momentului, Potaissa Turda. Pentru a rămâne și la iarnă pe poziţie de play-off, adică în primele şase clasate, trupa lui Andrieș se vedea obligată să-și adjudece punctele succesului. Începutul a fost anevoios, ambele formaţii preferând să mizeze pe fazele defensive, lăsând la voia întâmplării sistemele ofensive acolo unde doar doi, maxim trei, jucători, din fiecare trupă, s-au evidenţiat, cel puţin în primul mitan. Combatantele au mers cap la cap, însă timona primei părţi a părut, o bună perioadă de timp, a se afla în custodia formaţiei vizitatoare. Plecarea la cabine, pentru pauză, s-a făcut atunci când pe tabela de marcaj era afişată egalitatea, la 15, stabilită pe fondul nesincronizărilor dintre buturi, la ambele formaţii. Nici Şelaru, intrat ca titular, dar nici Antonaru, nu au etalat, în prima parte, o atitudine cu care Energia să se poată distanţa şi să abordeze repriza a doua de pe poziţii mult mai înalte. Andrieş spera, înainte de debut, că datele problemei vor fi impuse de proprii jucători, dar socoteala de acasă nu s-a potrivit, de fel, cu cea întâlnită la faţa locului. Tunarii celor două trupe şi-au făcut datoria, atât Acatrinei, cât şi Dinescu, de la Energia, dar şi Racolţea şi Bălan, de la oaspeţi, reuşind o serie importantă de goluri pentru propriile echipe. După reluare, energeticienii au părut că deţin frâiele confruntării, au preluat iniţiativa cu două goluri marcate de Asoltanei şi Dinescu, însă oaspeţii au revenit şi s-au aşezat din nou la conducere, în minutul 39, tabela arătând 20-21. O acţiune ratată de Apolzan i-a trimis pe bucureşteni în atac însă defensiva târgujiană şi-a făcut datoria şi a permis lui Asoltanei pe contraatac, după recuperare, să marcheze cel de-al 21-lea gol. Echilibrul a fost reinstalat, iar lupta aprigă pentru cele trei puncte a fost câştigată, într-un final tensionat, de Energia Pandurii Lignitul Târgu-Jiu cu scorul de 30-28.

Energia Pandurii Lignitul Târgu-Jiu – C.S.M. București 30 – 28 (15-15)
Energia: Martin Jusbasik, George Șelaru, Cristian Antonaru – Valentin Popescu, Darius Apolzan (4), Mihai Asoltanei (6), Dorin Dragnea (2), Cosmin Liberț (1), Andrei Enache, Laurențiu Dinescu (7), Paul Giotoiu (2), Gheorghe Roman, Florin Acatrinei (7), Răzvan Mledenciu. Antrenori: Liviu Andrieș și Adrian Gorun.
C.S.M.: Ionuț Iancu, Răzvan Pop – Vlad Sîncelean, Valentin Pătru (1), Dan Racolțea (9), Mihai Militaru, Tiberiu Constantinescu (1), George Stăncioi, Alexandru Budui, Eusebiu Deșliu, Ioniță Nistor, Adrian Rotaru (3), Vasile Bălan, Adrian Macovei (1), Vlad Stoica (9), Alexandru Dedu (1).
Antrenori: Lucian Ghiulai și Mihai Anca.
Arbitri: Marius Pintea (CJ) și Marcel Sas (BH). Observator: Doru Manea (București).
Costel Radu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here