Handbal, Liga Națională (m) – Meciul cu Dinamo, de astăzi, amânat pentru duminică

2667

În această seară, începând cu ora 18.15, urma să se desfășoare în sala Dinamo, din București, partida de handbal în care trupa antrenată de Liviu Andrieș, Energia Pandurii Lignitul, se confrunta cu ”câinii roșii” în cadrul rundei a XV-a a Ligii Naționale masculine. Din pricina capriciilor vremii și a codurilor instalate pe autostrăzile din România, întreaga etapă a fost reprogramată pentru duminică, 02 februarie, conform anunțului postat și pe site-ul F.R.H..

Ba mai mult decât atât, meciul contra dinamoviștilor ar fi trebuit să fie televizat însă și programul DigiSport a fost întors la 180 de grade, așa că Energia nu va mai putea fi urmărită pe micile ecrane, duminică fiind preferate meciurile H.C. Odorhei – H.C.M. Constanța și Știința Dedeman Bacău – H.C. Minaur Baia Mare.
De menționat că Energia Pandurii Lignitul a debutat cu dreptul în oficialele din 2014, învingând pe teren propriu echipa celor de la H.C. Baia Mare, cu 24-22, după ce la pauză oaspeții beneficiau de un avans de 4 goluri, la 10-14.  Jocul formației lui Andrieş a semănat izbitor cu cel prezentat în prima parte a campionatului, derulat în Sala Sporturilor ”Lascăr Pană” din Baia Mare, atunci când reușea să se impună, tot la două goluri diferență, scor 22-20. Evoluția Energiei nu a fost una care să rupă gura târgului și care să ofere speranțe conducătorilor ca, la finalul sezonului regulat, să se poată bucura de o altă poziție decât cea de pe care au început returul, a 6-a. Finalul meciului cu Minaur le-a aparținut și au reușit să câștige trei puncte extrem de importante pentru configurația viitoare a clasamentului. Gorjenii au urcat o poziție profitând și de semi-pasul greșit făcut de H.C. Odorhei la C.S.M. București, în meciul care s-a încheiat la egalitate, scor 26-26. Gorjenii ar fi trebuit să joace în această seară cu Dinamo București, în Capitală, o formație aflată la patru puncte în față și care vizează, în acest sezon, unul dintre locurile podiumului Ligii Naționale ocupat în prezent, în ordine, de Potaissa Turda, H.C.M. Constanța și Știința Dedeman Bacău. „După meciul cu Baia Mare nu trebuie judecat Asoltanei, ştiind că va pleca în vară la Dinamo. Ştiu că acum este privit cu alţi ochi, trebuie să joace, practic, fără greşeală, pentru ca oamenii să nu aibă suspiciuni asupra evoluţiei lui. Va juca cu Dinamo, deocamdată este jucătorul Energiei. O să avem un meci foarte greu la București, un meci mult mai greu decât cel cu Baia Mare şi asta pentru că, atât Energia cât şi Dinamo sunt două echipe care se află în partea superioară a clasamentului şi care sunt foarte agresive pe apărare. La București va fi un meci de ”care pe care”. Dinamo – Energia este un meci pentru un loc cât mai sus în clasamentul Ligii Naţională. Lucrurile pentru play-off s-au cam lămurit. Orice meci este important şi trebuie să acumulăm puncte pentru a scăpa de acel loc 6. Se poate spune că meciul cu Dinamo este bătălia pentru locul 4″, a comentat Andrieş după victoria neconvingătoare obținută în fața celor de la Minaur Baia Mare.

Comitetul Director al Federației Române de Handbal a analizat programul campionatelor interne în condițiile meteorologice actuale și a hotărât pentru Liga Masculină ca etapa a XV-a, din data de 30 ianuarie, să fie reprogramată pentru 02 februarie, astfel:
Dinamo București – Energia Pandurii Târgu-Jiu, ora 18:15
Arbitri: Barbu/Ciurea-AG/DJ
C.S. Caraș Severin – C.S.A. Steaua București, ora 17:00
Arbitri: Băducu/Voicu/BZ
Univ. Politehnica Timișoara – C.S. Universitar din Suceava, ora 17:00
Arbitri: Barbu/Badiu/CJ
H.C. Potaissa Turda – C.S.M. București, ora 18:00
Arbitri: Dănuleț/Iordache-VL
H.C. Odorhei – H.C.M. Constanța, ora 17:30 – DigiSport
Arbitri: Ștark/Ștefan-B
Știința Mun. Dedeman Bacău – H.C.M. Baia Mare, ora 19:15 – DigiSport
Arbitri: Șerbu/Vasilescu-B.
Costel Radu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here