Handbal, Liga Națională (m) – Energia a lăsat Steaua fără strălucire, la București

555

Handbalul masculin târgujian este, deocamdată, foarte bine reprezentat pe plan național, chiar dacă poziția pe care se află în clasament Energia Pandurii nu este una care să rupă gura târgului. Trupa celor doi tehnicieni, Andrieș și Gorun, a reușit, în seara primei zile a săptămânii în curs, în chiar ultima partidă a rundei a 17-a, să obțină o importantă victorie pe terenul Stelei, aflat în Complexul Sportiv ”Apollo”, din Capitală.

Sub atenta monitorizare a cuplului de arbitri, format din Valentin Călina și Claudiu Belean, prima repriză a debutat, și s-a derulat, sub semnul echilibrului, cele două combatante pasându-și, succesiv, avantajul minim și egalitatea. Dacă Steaua s-a aflat la timonă în minutele 3 (2-1), 14 (6-4) și 22 (11-10), elevii lui Andrieș au preluat, după acel interval, frâiele duelului, s-au instalat pentru prima dată la conducere, la 12-11, pe care nu au mai cedat-o până în clipa când sirena tabelei anunța cele 10 minute de revenire, ale pauzei. Mitanul secund a început de la scorul 14-17, favorabil vizitatorilor, și s-a desfășurat după cum au „cântat” gorjenii. Steliștii au încercat să recupereze ecartul înregistrat la finalul primei părți, însă nu au reușit decât să ațâțe focul și să impună mai multă mobilizare în tabăra adversă, care căuta să-și conserve avansul. Cu Asoltanei, ca de obieci, în mare formă, cu o poartă ferecată de paradele inspiratului, de această dată, George Șelaru, Energia și-a permis să conducă mai tot timpul la 3-4 goluri, emoții simțind doar între minutele 46 și 51 atunci când au încasat 4 „consecutive”, diferența atingând pragul minim, în minutul 52, la 24-23, favorabil, totuși, târgujienilor. ”Time-out”-ul de echipă, așezat pe masa cronometrorului de Liviu Andrieș, a revigorat Energia care a revenit miraculos, după câteva acțiuni colective duse la bun sfârșit, din nou în postura de favorită la câștigarea celor trei puncte. S-a dovedit, astfel, că steliștii au mizat doar pe noroc, iar răbufnirea de orgoliu, din perioada când ajunseseră foarte aproape de Energia, a fost un simplu foc de paie. Finalul timpului regulamentar a aparținut trupei lui Andrieș, dar în special interului dreapta, Florin Acatrinei, care a punctat de 4 ori, asta după ce, în prima parte putea obține, cu brio, brevetul de principal pasator, având în cont doar o singură reușită. Asoltanei a închis tabela după ce a marcat cel de-al 31-lea gol al Energiei, steliștii având un minus patru în cont, adică 27 de goluri, așa că punctele confruntării au coborât cuminți pe linia de clasament a formației mai pragmatice și mult mai decisă în a urca, sau a-și consolida poziția, în ierarhie.
DSC_0009Gabriel Florea, fost jucător al formației târgujiene în urmă cu câteva sezoane, ajuns la Steaua anul trecut de la H.C. Odorhei, a fost marcatorul meciului cu 8 reușite, în timp ce, de la oaspeți, Apolzan și Asoltanei au punctat, fiecare, de câte 7 ori, Mihai Păiuș a adus Energiei 6 goluri, Acatrinei a atins și el cota 5, iar Giotoiu și Dragnea au încheiat raportul de joc, în ceea ce privește marcatorii, cu 4 și, respectiv, două goluri.
Energia nu are prea mult timp la dispoziție până la următoarea partidă pentru că aceasta este programată spre disputare mâine seară, în Polivalenta locală, începând cu ora 18.00, adversară devenindu-i formația lui Vlad Caba, ocupanta ultimul loc de play-off, H.C. Odorhei.

Steaua București – Energia Pandurii Târgu Jiu 27-31 (14-17)
Steaua: Laufceag (13 intervenții), Țenghea – Georgescu (7), Juverdianu (2), Vancea (4), Florea (7), Szoke (4), Nistor (1), Hrimiuc (2), Stamate, Stanciu, Arsene, Birtalan. Antrenor: Viorel Mazilu.
Energia: Șelaru (18 intervenții), Antonaru, Juzbasic – Păiuș (6), Aplozan (7), Giotoiu (4), Asoltanei (7), Acatrinei (5), Dragnea (2), V. Popescu, Enache, Mledenciu, Roman, Dinescu. Antrenor: Liviu Andrieș.
Arbitri: Valentin Călina (AG) / Claudiu Belean (Târgu-Mureș)

Programul etapei a 18-a a Ligii Naționale de handbal masculin:
Miercuri, 19 februarie 2014
H.C.M. Constanța – C.S. Caraș Severin (disputat aseară)
Arbitri: Șerbu/Vasilescu-B
Joi, 20 februarie 2014
Ora 18.00 – Energia Lignitul Pandurii Tg. Jiu – H.C. Odorhei – DIGISPORT
Arbitri: Sas/Pintea-BH/CJ
Sâmbătă, 22 februarie 2014
Ora 12.30 – Știinta Dedeman Bacău – H.C. Potaissa Turda – DIGISPORT
Arbitri: Dinu/Din-B
Ora 11.00 – C.S.M. București – Dinamo București – DIGISPORT
Arbitri: Ștark/Ștefan-B
Duminică, 23 februarie 2014
Ora 11.15 – H.C.M. Baia Mare – Universitatea Politehnica Timișoara – DIGISPORT
Arbitri: Manea/Iliescu-B
Ora 17.00 – C.S. Universitar din Suceava – C.S.A. Steaua București
Arbitri: Nedelea/Mârza-CJ.
Costel Radu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here