Handbal: Două junioare au debutat în succesul cu Tonic Oradea

986

CSM Târgu Jiu s-a impus fără probleme în partida disputată, sâmbătă, pe teren propriu, cu ACS Tonic Oradea (43-23). Handbalistele lui Liviu Andrieş au intrat cu un avantaj de 7 goluri la cabine, 19-12, iar diferența s-a mărit substanțial în a doua repriză. A fost al patrulea succes consecutiv din această stagiune. Gazdele au avut infirmeria plină, dar de acest lucru au profitat două jucătoare din propria pepinieră, Ramona Popescu şi Daria Iordache. Cele două fete, care nu au împlinit încă 17 ani, au izbutit, în total 6 goluri.
,,Suntem foarte bucuroase că am făcut parte din lotul echipei. Debutul a fost foarte bun şi ne bucurăm pentru acest lucru. Luptăm pentru a ajunge, de la meci la meci, cele mai bune şi, cu ajutorul antrenorilor care ne susțin din toate punctele de vedere, vom ajunge acolo unde ne dorim. S-a văzut că adversarele au mai multă experiență, dar ne-am descurcat. Am primit susținerea tuturor colegelor şi ne bucurăm pentru acest lucru”, a declarat Ramona Popescu. ,,A fost un meci foarte frumos şi o surpriză mare pentru noi. Nu credeam că putem face faţă fetelor, pentru că au ani mai mulţi, o forţă mai mare şi ne-a surprins şi pe noi că am dat goluri. Colegele mai mari mi-au spus să intru în meci fără emoţii, să dau cât pot, pentru că până la urmă nu aveam nimic de pierdut. Am avut emoţii, dar îmi place foarte mult ceea ce fac şi sper să continui aici. Când am dat primul gol am simţit o emoţie foarte mare”, a adăugat Daria Iordache. Cea mai bună marcatoare de la CSM Târgu Jiu a fost Valentina Toader (10 goluri), urmată de Iulia Andrei (7) şi Sabine Klimek (6). Antrenorul Liviu Andrieş a declarat că evoluţia fetelor a fost una bună şi speră ca jucătoarele accidentate să revină cât mai repede. Ira Zinatullina, Anna Ivanenko, Bianca Stanca, Irina Neacşu, Pal Ceandani, Ioana Toader, Ana Maria Diaconescu şi Mihaela Obedeanu au stat în tribună. Din păcate, Ivanenko are o accidentare destul de serioasă.
,,Azi am controlat meciul, ştiam că întâlnim o echipă care nu o să ne pună probleme. Nu pot să fiu nemulțumit în momentul când câştigăm la 20 de goluri diferență. Este clar că mai avem de lucru, dar ne şi lipsesc foarte multe jucătoare. Sperăm ca fetele să se refacă pentru deplasarea de la Baia Mare, acolo va fi un meci mai greu. Trebuie să venim cu o victorie de acolo pentru că apoi urmează meciul cu Universitatea Cluj. În afară de Anna Ivanenko, sper că toate fetele îşi vor reveni. Întâlnind echipe care sunt mai accesibile, normal că trebuie să le dăm şansa şi acestor fetiţe să crească pe lângă echipa noastră şi cred că astăzi au demonstrat că merită să facă parte, câteodată, din grupul echipei mari. Sunt pe un drum bun şi eu sper să fie cât mai lung şi cât mai pozitiv pentru ele”, a declarat Liviu Andrieş.
CSM Târgu Jiu: Alina Ciuchiatu, Sorina Cristina Popovici, Elena Marica Bercu – portari, Bianca Chiriţă 2g, Oana Iordache 4g, Andreea Olariu 1g, Valentina Toader 10g, Mădălina Olariu 3g, Gabriela Frunză 4g, Ramona Popescu 4g, Daria Iordache 2g, Iulia Andrei 7g, Sabine Klimek 6g. Antrenori: Liviu Andrieş şi Andrei Enache.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here