Handbal, C.N. – juniori I (m) – L.P.S. Târgu-Jiu, invincibilă și după prima etapă a returului

3210

Sala Sporturilor din Drobeta Turnu Severin a găzduit sâmbătă, în cadrul celei de-a 10-a etape a Seriei E din Campionatul Național rezervat juniorilor I, o partidă de handbal masculin în care oaspete a devenit formația Liceului cu Program Sportiv Târgu-Jiu, pregătită de cei doi tehnicieni, Nicolae Lăscăteu și Adrian Gorun.

Nimic nu pare să stea în calea îndeplinirii obiectivului de performanță, de accedere la Turneul Final al competiției, celor din orașul lui Brâncuși, beneficiind la activ doar de victorii pe linie. Pas cu pas, gorjenii se îndreaptă către primul Turneu Semifinal, din cele două, de pe prima poziție și asta pentru că, impulsionați de motivația corectă, nu vor să slăbească accelerația. Pentru a avea la dispoziție un adversar accesibil, în următoarea fază a anului competițional, gorjenii se văd nevoiți să se așeze pe primul loc la final de sezon regulat.
Așadar, elevii antrenați de Nicu Lăscăteu și Adrian Gorun au întâlnit, la Severin, pe C.S.S. Drobeta, obținând fără prea mari emoții, dar și fără a se întrebuința prea tare, o victorie facilă în fața unor jucători care abia au coborât din cantonamentul de pregătire, derulat în stațiunea montană Rânca. În cursul săptămânii trecute, înaintea debutului de retur, severinenii au disputat trei partide amicale în compania formației din Novaci, însă toate disputele au fost tratate cu insuficientă determinare, iar atitudinea acestora s-a reflectat și în scorurile finale, victorii pe linie ale novăcenilor. La meciul de campionat, plecați din postura de outsideri, gazdele din Severin nu au reușit să mențină ritmul decât 13 minute la finalul cărora tabela de marcaj arăta egalitatea, la 5. Handbaliștii târgujieni s-au detașat rapid la patru intervale pe fondul unor nesincronizări în atac ale adversarilor, scor 5-9 în minutul 20, au mai primit o ultimă replică ce s-a dovedit a fi doar un simplu foc de paie, în următoarele 50 de secunde, scorul ajungând 6-9, după care au clacat definitiv și au permis oaspeților să le mai administreze încă un duș rece, tot de 4 goluri, pentru un rezultat ce reflecta mult mai exact realitatea de pe teren, 6-13, stabilit cu 7 minute înainte de intrarea la cabine, pentru odihna impusă de regulament. Până la momentul obținerii bulei de oxigen, gazdele, extrem de ospitaliere din fire, au lăsat întru totul soarta partidei în mâna vizitatorilor și au punctat doar de trei ori, gorjenii marcând dublu pentru un 9-19, liniștitor. Pauza, din nefericire, nu a adus nimic nou sub soarele gazdelor care și-au permis luxul de a adormi în ghete în multe minute ale mitanului secund, încheind, de această dată, la 11 goluri distanță partea secundă pentru un ”final” de 21-41. „Meciul nu a prea avut istoric decât în primul sfert de oră atunci când, un pic desconsiderați, severinenii s-au aflat pe aceeași treaptă cu trupa noastră la scorul de 5-5. Jucătorii Liceului Sportiv s-au mobilizat rapid și au încheiat socotelile încă din prima repriză, partea secundă fiind mai mult un joc școală pentru meciurile viitoare din actualul sezon competițional. Avem două partide programate în această săptămână, una miercuri, iar cealaltă sâmbătă, de la ora 15.30, cu C.S. Novaci. Nu avem voie să facem pași greșiți pentru a ne îndeplini obiectivul, așa că nu ne gândim la altceva decât la victorie. Să sperăm că toate lucurile se vor încadra pe făgașul normal până la meciul cu Reșița pe care, dacă nu vom cunoaște înfrângerea, îl vom disputa cu prima poziție pe masă”, a concluzionat antrenorul gorjenilor, Nicolae Lăscăteu.

C.S.S. Drobeta Turnu Severin – L.P.S. Târgu-Jiu    21-42 (9-19)
Drobeta Turnu Severin: Avrămoiu Mihnea, Mirel Șerban (1), Dragoș Neagu, Alin Cotojman, George Brănescu, Dan Albăstroiu, George Țârdea, Silviu Hârjenețu (3), Octavian Pantelimon, Alin Boruga, Andrei Bumbaru, Adrian Stan, Roberto Țiu, Balaci Ionuț (2), Alin Sima (6). Antrenori: Petru Asavei și Lucian Talabă.
Târgu-Jiu: Vuița Boban Miomir, Raul Cristian Fântână, Ilie Răzvan Dârleci – Alin Lăscăteu (2), Constantina Bogdan (11), Sclipcea Marian (4), Ion Mihai Becheru (2), Bogdan Mănescu (8), Constantin Mănescu (7), Cătălin Popescu (2), Vlad Mladin (3), Denis George Țiu (2). Antrenori: Nicolae Lăscăteu și Adrian Gorun.
Arbitri: Cătălin Tătaru și Andrei Văcariu, ambii din Timișoara.
Costel Radu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here