Handbal, C.N. Juniori I (m) – L.P.S. Târgu-Jiu a zdrobit, în Polivalentă, pe C.S. Novaci

1768

La finele săptămânii trecute, înaintea meciului de Ligă Națională, dintre Energia Pandurii și Minaur Baia Mare, a avut loc, în Polivalentă, meciul din etapa a XII-a a Seriei E din cadrul  Campionatului Național de handbal masculin rezervat juniorilor I.

În Sala Sporturilor s-au întâlnit cele două reprezentante ale Gorjului, de la Liceul cu Program Sportiv din Târgu-Jiu și C.S. Novaci, confruntare câștigată, ca și în prima parte a actualului sezon competițional, de  echipa pregătită de Nicolae Lăscăteu și Adrian Gorun.
Întâlnirea a debutat sub semnul echilibrului, dar tot timpul Liceul cu Program Sportiv s-a aflat la conducerea ostilităților, semn că handbaliștii târgujieni nu-și doresc calificarea în următoarea fază a competiției decât de pe prima poziție a clasamentului. Novăcenii nu au rezistat ritmului impus de gazde decât pe durata primei reprize, astfel că la pauză tabela de marcaj indica 23-18. În mitanul secund, jucătorii Liceului cu Program Sportiv s-au dezlănțuit și, după două serii de 5 goluri consecutive, cărora li s-au mai adăugat alte 4 serii a câte 3 goluri, au încheiat en-fanfare, disputa cu C.S. Novaci, atunci când pe tabela de marcaj era afișată o diferență de 19 goluri, la 54-35. De la L.P.S. Târgu-Jiu, cele mai multe goluri, 10, i-au fost consemnate lui Bogdan Ivășchescu, urmat de Constantin Mănescu și Mihai Becheru, ambii cu câte 8 reușite, în timp ce, de la C.S. Novaci, Valentin Gruescu a avut 10 goluri, iar Dumitru Ciorogaru a punctat de 8 ori. „A fost un joc pe care nu aveam cum să-l pierdem. În prima repriză nu am jucat la capacitate maximă, lucru evidențiat și pe tabela de scor. După primele 30 de minute am avut un avantaj de cinci goluri, însă în partea a doua am alergat mai mult decât adversarul și am câștigat meciul cu o diferență ce arată clar distanța valorică dintre echipa noastră și cea aflată pe poziția a patra. În continuare urmărim să câștigăm toate partidele pentru că vrem să ajungem la Turneul Semifinal de pe primul loc, ceea ce ne obligă, în penultima rundă programată la Reșița, să câștigăm sau să nu fim învinși la o diferență mai mare de 6 goluri. Avem o serie nu foarte grea, ceea ce ne lasă semne de întrebare în perspectiva fazelor următoare ale competiției, atunci când vom întâlni trupe mult mai greu de abordat. Ne pregătim pe durata acestor meciuri oficiale și încercăm să rămânem conștienți că drumul către ultimul act al Campionatului Național, Turneul Final, nu va fi deloc ușor”, a declarat antrenorul celor de la L.P.S. Târgu-Jiu, Nicolae Lăscăteu.

C.S. Novaci – L.P.S. Târgu-Jiu 35-54 (18-23)
Novaci: R. Cană, Luțescu, R. Cană – Costreie (2), Ratcu, Popica (2), Predoiu, Gruescu (10), Mitică (3), Lăcătușu, Bălan (3), Danciu (4), Cuteanu (2), Ciorogaru (8), Chiroși. Mutu. Antrenor: Manuel Colțescu.
L.P.S.: Vuița, Fântână, Dârleci – C. Mănescu (8), Tălmaciu (5), Lăscăteu (2), Ivășchescu (10), Mladin (6), Becheru (8), Țiu (4), Paștea, Sclipcea (3), Constantina (6), A. Mănescu (2). Antrenori: Nicolae Lăscăteu și Adrian Gorun.
Arbitri: Eugen Lupu și Florin Popa, ambii din Drobeta Turnu Severin.
Costel Radu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here