Handbal, C.N. – juniori I (m) – C.S. Novaci, calificată la primul “semifinal”

544

Actualul sezon competițional, rezervat handbalului masculin al categoriei de juniori I, are inclus în program, după desfășurarea sezonului regulat ce se va încheia la mijlocul săptămânii viitoare, două turnee semifinale și, ultimul act, Turneul Final.

Ca o premieră, tot în acest an, la primul turneu semifinal, și-au stabilit deja calificarea, de pe locuri, mai mult sau mai puțin, convenabile, ambele reprezentante ale handbalului gorjean, L.P.S. Târgu-Jiu și C.S. Novaci.
Dacă echipa din Târgu-Jiu, antrenată de Nicolae Lăscăteu și Adrian Gorun, se poate bucura că are toate punctele în cont înaintea ultimelor două jocuri din sezonul regulat, neavând înfrângere pe linia de clasament, trupa din Novaci a avut de îndeplinit o misiune mult mai dificilă, în ceea ce privește calificarea la următoarea fază a Campionatului Național.
La finele săptămânii trecute, handbaliștii novăceni, aflați sub comanda antrenorului Manuel Colțescu, au avut de disputat, în orașul natal, jocul etapei a 16-a din cadrul seriei E a Campionatului Național, contra celor de la L.P.S. Arad. Partida nu a înregistrat o dificultate peste medie, însă a avut menirea de a configura partea superioară a ierarhiei care va merge la Turneul Semifinal. Gorjenii au început bine meciul din sala de sport a Liceului Teoretic, iar după 13 minute, rezultatul înregistrat pe tabela improvizată, 9-3, le era favorabil. Antrenorul oaspeților a utilizat primul „time-out” de echipă, dar nici acest lucru nu a avut puterea de a schimba ceva în scenariul prezentat asistenței. Toate lucrurile păreau a fi clar stabilite, însă fluctuațiile jucătorilor novăceni i-au adus pe oaspeți, la pauză, la doar 4 pași în spate, la scorul 17-13. Mitanul secund nu a avut istoric, ambele combatante preferând să-și betoneze defensivele și să puncteze pe contraatac, mizând, în special, pe gafele adversarului, din ofensivă. Până în minutul 46, diferența a rămas încremenită la patru intervale, scor 19-15 (min. 37), 23-19 (min. 42) și 25-21 (min. 46). Oaspeții au marcat două goluri, până în minutul 50, și au ajuns la 23-25, însă Ciorogaru și Bănică nu și-au dat acordul pentru această stare de fapt și au înscris de trei ori, până în minutul 56, pentru 28-23. Novăcenii au stins luminile propriei săli de sport după un ultim fluier al arbitrilor din Olt, Mihai Trancă și Daniel Gramnea, care au consființit calificarea novăcenilor la primul turneu semifinal și au lăsat în ceață o trupă arădeană ce se află, și înaintea ultimelor două etape ale campionatului, în posesia „lanternei roșie” a Seriei E. „Suntem deja calificați la primul turneu semifinal, înainte cu două etape de încheierea campionatului. Avem 6 puncte avans față de locul al cincilea, ocupat de Drobeta Turnu Severin, așa că putem să abordăm relaxați ultimul meci al sezonului regulat, programat la mijlocul săptămânii viitoare, de la Lugoj. A fost un campionat greu, au fost câteva meciuri pe care nu ne așteptam să le câștigăm, dar și unele pe care nu aveam voie să le pierdem, însă totul e bine când se termină cu bine. După o muncă asiduă, de durată, am reușit să ne calificăm la turneul semifinal, îndeplinindu-ne, în acest fel, și obiectivul de performanță. Să sperăm că vom reuși să ne depășim barierele fizice și valorice, iar cu puțină șansă și mai multă atenție și determinare sunt convins că vom putea să ne calificăm și la cel de-al doilea turneu semifinal. Dar, până acolo, e cale lungă, pentru că la aceste turnee adversarele vor fi mult mai puternice”, a concluzionat Manuel Colțescu, antrenorul echipei C.S. Novaci.
De menționat că, în runda a 17-a, C.S. Novaci nu are joc programat, iar L.P.S. Târgu-Jiu se deplasează, sâmbătă, 22 februarie, în Caraș Severin pentru returul cu Liceul Teoretic ”Traian Vuia” din Reșița pe care a depășit-o în prima parte a sezonului, în Polivalenta târgujiană, cu 43-36 (20-16).

C.S. Novaci – L.P.S. Arad 30-26 (17-13)
Novaci: Rafael Cană, Marius Luțescu, Alexandru Cană – Ovidiu Costreie, Cristian Bănică (4), Gheorgh Predoiu, Emil Mitică (2), Ștefan Lăcătușu, Bogdan Bălan (7), Ionuț Danciu (2), Gheorghe Cuteanu (1), Dumitru Ciorogaru (10), Puiu Chiroși, Petre Mutu (4), MIhăiță Pițigoi, Constantin Cocioabă. Antrenor: Manuel Colțescu.
Arad: Raul Dorghi, Manuel Tudose, Roland Kurucz – Claudiu Bumb (1), Adrian Robu (5), Fabian Pleeșa, Alexaandru Bolza, Eduard Drăgănescu (4), Alexandru Duma (7), Lazăr-Mihuț Adelin (3), Nicolae Crișan (4), Gabriel marușca, Marwin Farago, Laviniu Cuciula (1), Daniel Aron, Ovidiu Silaghi. Antrenor: Ștefan Deacu.
Arbitri: Daniel Gramnea și Mihai Trancă, ambii din Olt.

Clasamentul seriei E a Campionatului Național de handbal masculin, juniori I, înaintea desfășurării partidelor ultimelor două etape ale sezonului regulat, are următoarea configurație:
Echipa                               M      V        E         Π            Golaveraj           Pct.
1. Lic. Teor. ”Traian Vuia” Reșița    15     14        0         1             577-356           42
2. L.P.S. Târgu-Jiu               14     14        0         0             565-357           42
3. L.P.S. Banatul Timișoara           13       8        0         5             505-375           24
4. C.S. Novaci                  15       8        0         7             514-561           24
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
5. C.S.S Drobeta Turnu Severin     14       7        0         7              383-444          18*
6. C.S.S. Hunedoara              14       4        0        10             384-497          12
7. C.S.S. Craiova              12       3        1         8              336-438           7*
8. C.S.S. Lugoj              13       1        1        11             310-421           4
9. L.P.S. Arad                  14       2        0        12             334-459           3*
*Echipe penalizate cu câte 3 puncte – neprezentare
Costel Radu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here