Handbal, C.N. – Juniori I – L.P.S. Târgu-Jiu și-a continuat seria victoriilor

1689

Echipa de handbal masculin a Liceului cu Program Sportiv din Târgu-Jiu a avut de disputat, în după-amiaza zilei de miercuri, partida etapei a 16-a din cadrul seriei E a Campionatului Național rezervat juniorilor I. Sala ”Banu Sport” din Timișoara a găzduit confruntarea gorjenilor cu L.P.S. Banatul, o formație care, la început de sezon competițional, și-a propus drept obiectiv clasarea pe unul dintre primele poziții ale clasamentului și, implicit, calificarea la primul Turneu Semifinal.

Obiectivul este îndeplinit, pentru ambele combatante, acest lucru afectând, într-o oarecare măsură, derularea evenimentelor din meciul retur, de la Timișoara, cele două trupe căutând, în mod special, doar adjudecarea celor trei puncte ale victoriei. Soarta celor patru formații ce vor accede în următoarea fază a Campionatului Național pare pecetluită, însă mai rămâne de stabilit configurația primelor două locuri acolo unde poate fi modificată structura dacă, în meciul direct programat la Reșița, gorjenii vor fi învinși la o diferență de 8 goluri.
Referitor la meciul disputat la Timișoara, trebuie remarcat că antrenorii L.P.S. Târgu-Jiu, Nicolae Lăscăteu și Adrian Gorun, nu au putut miza pe aportul a trei jucători, Constantina, cu fractură la mâna stângă suferită în meciul anterior, Alin Lăscăteu și Alexandru Mănescu, de asemenea, accidentați. La startul întâlnirii, tehnicienii au prezentat 3 portari și 9 jucători, Alexandru Mănescu făcându-și apariția pe teren doar atunci când formația sa beneficia de loviturile de la 7 metri, două la număr în acest joc, ambele transformate. Sclipcea și portarul Dârleci nu au intrat nici un minut pe teren, așa că L.P.S. Târgu-Jiu a fost nevoită să susțină travaliul ofensiv și defensiv doar cu ”șaptele” de bază. Primul gol al partidei a fost marcat de gazde, însă gorjenii și-au impus rapid ritmul și, în minutul 6, tabela indica un 1-5 meritat. Diferența de cinci intervale a fost menținută până cu cinci minute înainte de pauză, scor 10-15, moment în care gorjenii au considerat că e bine să intre un pic mai odihniți la vestiare și au ridicat piciorul de pe accelerație. Bănățenii s-au apropiat periculos la două goluri, după ”trei consecutive”, scorul devenind 13-15, Țiu a adus cel de-al 16-lea gol al oaspeților, însă tabela de marcaj a fost închisă, pentru pauză, la 14-16, de Jigovan. Partea a doua a confruntării a urmat cam aceeași regie, cu oaspeții la timonă și cu un echilibru valoric destul de bine proporționat. La jumătatea mitanului diferența atinsese, din nou, pragul de cinci intervale, la 18-23, aceeași diferență apărând pe tabelă și cu patru minute înaintea fluierului de final, la scorul, favorabil oaspeților, 25-30. Până la final, nimic nou sub soarele bănățenilor nu a mai apărut, așa că gorjenii au revenit pe plaiurile natale cu toate cele trei puncte în cont și se gândesc, încă de pe acum, la meciul decisiv contra celor de la Liceul Teoretic ”Traian Vuia”  din Reșița, ce a reușit, așteptat de altfel, să se impună la Lugoj cu 31-19.

L.P.S. Banatul Timișoara – L.P.S. Târgu-Jiu  28-32 (14-16)
Banatul: Dan Teșan, Gabriel Iancu – Andrei Vuia (8), Alexandru Dascaliuc (1), Paul Custura, Robert Furak (7), Sorin Homneac (1), Adrian Jigovan (6), Bogdan Vișan, Daniel Dicu, Daniel Micle, Cristinel Zamfor (8), Ionuț Ursache, Ion Alin Predoi. Antrenor: Daniela Ionescu.
Târgu-Jiu: Boban Miomir Vuița, Raul Fântână, Ilie Dârleci – Constantin Mănescu (5), Alexandru Tălmaciu, Bogdan Ivășchescu (3), Vlad Mladin (7), Ion Mihai Becheru (8), Denis Țiu (6), Dumitru Paștea (1), Alexandru Mănescu (2), Marian Sclipcea. Antrenori: Nicolae Lăscăteu și Adrian Gorun.
Arbitri: Alexandru Ciati și Daniel Lupu, ambii din Reșița.
Costel Radu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here