Haine cu mărci false şi fără documente, confiscate de poliţişti

200

IMG_1071 finalPoliţiştii gorjeni au continuat acţiunile preventive – reactive pentru combaterea faptelor antisociale şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică. Vizate au fost pieţele şi activităţile de comerţ.

Astfel, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Târgu-Jiu au acţionat în intervalul orar 10:00 – 16:00, în pieţele din municipiu şi zonele adiacente, pentru combaterea actelor de comerţ ilicit şi prevenirea faptelor antisociale. Cu această ocazie au fost verificaţi un număr de 23 de agenţi economici, 5 producători agricoli, au fost legitimate peste o sută de persoane şi au fost controlate în trafic un număr de 48 de autovehicule destinate transportului rutier de mărfuri. “Pe parcursul acţiunilor executate, poliţiştii au aplicat 15 sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor depăşind suma de 5.500 de lei. Au fost aplicate patru sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 12/1990, republicată, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, două la Legea nr. 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi două pentru încălcarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice. De asemenea, poliţiştii au constatat două infracţiuni şi au indisponibilizat în vederea confiscării, mărfuri în valoare de 7.850 lei pentru care agenţii economici verificaţi nu deţineau documente legale de provenienţă”, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj.

Haine de “marcă” false

În târgul din strada Ciocârlău, poliţiştii Biroului de Ordine Publică au identificat o femeie de 48 de ani, din municipiul Târgu-Jiu, care comercializa mai multe articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte sport şi anume 27 de costume şi 50 de perechi de încălţăminte sport, purtând însemnele unor mărci consacrate. Pe parcursul controlului, târgujianca nu a putut prezenta documente de provenienţă a mărfii, certificat de calitate, de conformitate sau de origine şi nici contracte de distribuţie încheiate cu titularii mărcilor. În acest caz, poliţiştii au dispus indisponibilizarea articolelor sportive susceptibile a fi contrafăcute şi au întocmit în cauză dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare. Prejudiciul cauzat titularilor mărcilor înregistrate va fi stabilit pe parcursul cercetărilor. În acelaşi târg, poliţiştii au depistat un târgujian în timp ce avea expuse spre vânzare, echipamente sportive pentru care nu deţinea documente legale de provenienţă. Articolele de îmbrăcăminte şi încălţăminte, evaluate la suma de 1.600 lei au fost indisponibilizate în confiscări, iar persoana în cauză sancţionată cu amendă în valoare totală de 1.000 de lei. Totodată, poliţiştii au acţionat pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulaţie. Astfel, au fost depistaţi şi sancţionaţi cu amenzi în cuantum de aproximativ 2.200 de lei, un număr de 12 conducători auto care nu respectau prevederile O.U.G. nr. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice.

I.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here