HAIDEŢI LA SHOW! şi din Gorj – Copiii de peste 5 ani, aşteptaţi într-o emisiune tv deosebită

577

Nu contează de unde ești, ci cât de bun ești! Este motto-ul unei emisiuni speciale, de televiziune. La ea participă și copii de aici, din Gorj, chiar dacă se filmează la București. Postul TVH (fostul TVRM) lansează prima ediție a acestei emisiuni, intitulată HAIDEȚI LA SHOW! sâmbătă, 19 aprilie de la ora 16.30. Aici, copiii demonstrează că educația de acasă, combinată cu îndrumarea unor specialiști în domeniu face minuni. Irina Haideţ, realizatoarea acestei emisiuni are o lungă experiență națională şi internaţională în domeniu. De ani de zile este membru al juriilor internaţionale artistice care evaluează copii din diferite țări.

“Talentul copiilor români este remarcabil”, ne-a declarat domnișoara Irina Haideţ. “Am întâlnit mulți copii talentați, din multe țări, dar pot spune, fără a da dovada unui patriotism exagerat, că echipa României a impresionat mereu în concursuri, și asta la nivel înalt. Pentru a discuta despre copiii din Gorj vă spun că m-a impresionat Elvira Bolovan, o fetiță pe care am descoperit-o cu mult timp în urmă. Am stimulat-o şi îndrumat-o.
show1Ajutată de profesori ca Liliana Ştefănescu şi Laurenţiu Panoiu, ea a făcut progrese substanțiale și are șansa de a evolua foarte frumos. Alături îl pot pune pe Patrick Guran Lupulescu, un copil care la șase ani și jumătate dovedeşte o inteligență și o viteză de reacție deosebite. Datorită acestor calități, Patrick a devenit asistentul meu în emisiune și are o serie de intervenții savuroase. Tot cu Patrick am decis să producem seria de materiale de știință. Ele sunt realizate de cunoscutul jurnalist de știință Cristian Român, coleg și colaborator apropiat al domnului Alexandru Mironov. Un pianist talentat și inspirat este Denis Gavrilescu, elev al Liceului de Arte „Constantin Brăiloiu”. Despre Denis vom mai auzi în viitor, vă asigur. Un alt talent care a sosit în studio, datorită doamnei profesor Liliana Ștefănescu, este Andrei Firoiu. Stăpânește pianul ca un profesionist, deşi are nevoie de perne pentru a ajunge, cum trebuie, la claviatură! Andrei are și talent de moderator, așa că drumul lui în televiziune rămâne deschis. Am lăsat la sfârșit o fetiță deosebită. Se numește Carla Roșu. Este tot din Târgu-Jiu și ne-a demonstrat că pasiunea pentru pian devine artă dacă iubești acest instrument. Vedeți, v-am vorbit de câţiva copii care nu cântă cu vocea, ci la instrumente. Asta pentru că noi, echipa acestei emisiuni, îi prețuim pe toți cei care se manifestă artistic excelent, indiferent de modalitate. De aceea motoul emsiunii noastre este: «nu contează de unde eşti, ci cât de bun ești!»”.
Emisiunea HAIDEȚI LA SHOW! are o durată de o oră și jumătate, poate prea mică pentru talentul, nonşalanţa și inventivitatea celor care participă la ea. Între TVH și Liceul de Arte “Constatin Brăiloiu” din Târgu-Jiu există un acord de parteneriat privitor la promovarea talentelor din Gorj, iar colaborarea este una excelentă.

show2Întâlnire cu oameni deosebiţi
Copiii care participă la emisiune au șansa de a întâlni persoane deosebite. Structura emisiunii este bazată pe interviul pe care moderatorul, Edi Constantinescu, de nici 7 ani, îl realizează cu diferite persoane și personalități. În emisiune vor veni și vor răspunde specialişti diverşi. “Vom avea ca invitaţi doctori în mecanica fluidelor, specialişti în IT, artiști deosebiți, jurnalişti de renume, medici deosebiţi, stilişti ingineri, poeți, alpiniști, aviatori, inventatori, etc, adică o întreagă pleiadă de specialişti cu realizări serioase la activ. Copiii trebuie să cunoască astfel de oameni speciali, trebuie să îi poată auzi, trebuie să se poată inspira din munca lor. Copiii au nevoie de modele. Acasă, părinții fac tot ce pot pentru a asigura o educație copiilor lor. Noi o completăm cu ceea ce știm să facem ca profesioniști”.

show3Rubrici speciale
Emisiunea are o serie de rubrici speciale. Ele sunt introduse publicului de doi prezentatori talentaţi: Alexandra Radu din Râmnicu Vâlcea și Cosmin Andrian din Călărași. Pe lângă aceasta, ei sunt și membri ai juriului care evaluează artistic copiii invitaţi în emisiune. Sunt membri ai juriului deoarece ei înșiși sunt excelenți interpreți vocali.
Revenind la rubrici, una dintre acestea se numește
“Vino în județul meu!”. Consiliul Județean Gorj a contribuit la realizarea acestei rubrici furnizând material documentar și imagini care au fost folosite în ediția în care subiectul a fost județul Gorj.
O altă rubrică este cea internațională, intitulată “Prieteni din alte ţări”. Aici copiii iau cunoştinţă cu alte țări prin mesaje primite în emisiune de la prieteni. Spre exemplu Excelenţa sa, Diar Nurbintoro, ambasadorul Indoneziei la București a acordat un interviu despre copiii din această ţară. Am avut și bucuria de a primi în studio o fetiță din Indonezia, țara celor 17000 de insule care a reprezentat ținutul său prin dansuri specifice. Un alt prieten, Charlie Armstrong, nepotul cunoscutului trompetist Louis Armstrong, ne-a transmis mesajul său personal alături de videoclipul celei mai recente piese ale sale, intitulată „Breake it”. Charlie este prieten cu Coolio și alți artiști mari cu care are și apariții scenice comune.
Laboratorul Profesorului Ştiiţificus este locul în care jurnalistul de știință, Cristian Român prezintă, prin experiențe, legi și principii ale fizicii, materie care guvernează viața noastră clipă de clipă.
Camera Secretelor este locul din care micuța Sami (Samira Maria Ristea, din București) a cărei vârstă a atins 5 ani ne transmite ghicitori pe care trebuie să le rezolvăm pe parcursul ediției.
Prin intermediul rubricii “Când voi fi mare…”, copiii pot descoperi ce înclinaţii au şi spre ce domeniu vor să se orienteze.

show4Show artistic excelent
Dar formatul original al emisiunii HAIDEȚI LA SHOW! are în componenţă și alte părţi interesante, cele artistice.
Sunt invitaţi copii care se manifestă diferit artistic: cei care jurizează și cei care sunt jurizaţi. Prin HAIDEȚI LA SHOW! copiii au șansa de a accede la supergrupul ACADEMIA COPIILOR. Cum? Parcurgând patru momente artistice care sunt analizate de către specialişti. Alături de cei care jurizează în platoul tv există și un juriu invizibil. Acesta este format din specialişti în televiziune, aflați în regia tehnică, de unde nu pot fi văzuți. De acolo, ei transmit deciziile și aprecierile lor.
În cadrul rubricii de Recital sunt invitați copii talentați care stăpânesc bine un instrument. Nu sunt jurizaţi, ci ascultați cu atenție. Este locul în care ei pot dovedi, pe viu, ceea ce pot. Este o piatră de încercare serioasă care pune în lumină talentele reale.

show5Umorul nu lipseşte
Emisiunea se încheagă cu un flux de umor cum numai copiii pot face. Cele mai multe dialoguri între Edi și Patrick devin momente antologice. Duelul amical al micilor inteligenți este savuros. Dacă accesaţi pagina de facebook a emisiunii, pagină intitulată tot HAIDEȚI LA SHOW!, veți avea ocazia de a vedea, în avanpremieră, mostre din aceste dialoguri de premiu. Intervențiile realzatoarei, dar și ale invitaților maturi accentuează momentele vesele astfel încât întreaga emisiune se derulează într-o stare de veselie continuă. În fiecare sâmbătă, de la ora 16,30 puteți vedea și dumneavoastră, pe TVH, emisiunea HAIDEȚI LA SHOW! Vor fi 90 de minute relaxante și motivante. Vor avea ocazia de a reflecta asupra uriașului pontenţial care zace în fiecare copil. Vă veți inspira, poate din aceste ediții şi veți da aripi copiilor de lângă dumneavoastră.
HAIDEȚI LA SHOW! demonstrează ce pot face copiii așa-ziși „obişnuiţi” dacă au condițiile necesare. Talentul, inteligența și energia lor vă vor fermeca. Faptul că realizatoarea Irina Haideţ ţine deschisă poarta emisiunii pentru talentele din orice parte a ţării este deosebit. Este o șansă pentru copiii educați de a-și dovedi valoarea. Așa cum am văzut până acum, Gorjul este o mină de aur în ceea ce privește copiii talentați și educați. Cu profesori precum doamna Liliana Ştefănsecu, Mariana Mănescu, Laurenţiu Pârnoiu și ceilalţi profesori de la Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu”, copiii giorjeni au o șansă deosebită. Norocul poate face ca, prin HAIDEȚI LA SHOW! să întâlnească la București alți specialişti: în tv, radio, ştiinţă care să ajute la cizelarea lor. Rezultatul este un spectacol cuceritor, un show adevărat, un loc din care orice copil român, talentat să poată spune cu mândrie: ăsta-s eu!.

Mesajul realizatoarei Irina Haideţ:
Sâmbătă de sâmbătă vino să ne fii alături în studio sau la televizor.
La ce oră începe emisiunea? La 16,30 !
Te aşteptăm să te înscrii la preselecţii prin pagina de facebook HAIDEŢI LA SHOW!
Poate vei fi chiar tu în lumina reflectoarelor, în faţa camerelor de filmat şi a telespectatorilor.
Haideţi la show! cu Irina Haideţ, în fiecare sâmbătă, de la ora 16.30, la TVH!
M.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here