Habitu face câte un denunţ pe zi din puşcărie

199

Doru Şerban, zis Habitu, a scris în cele aproape 6 luni de când se află în arest preventiv zeci de memorii. A existat o perioadă în care nu era zi în care să nu pună, prin poşta arestului IJP Gorj, câte un memoriu. Toate acestea reprezentau, în mare parte, denunţuri. Aşa se face că, în prezent, procurorii cercetează multe persoane despre care au aflat că dau bani cu camătă sau că au făcut evaziune fiscală.

Din arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj şi apoi din Penitenciarul Craiova, acolo unde a fost transferat ulterior, Doru Şerban s-a specializat în redactarea denunţurilor. Supărat că el stă în puşcărie, iar alte persoane se bucură de libertate, deşi practică şi ele cămătăria, Habitu s-a decis să-i dea în vileag pe toţi. Cel puţin în perioada arestului nu exista zi care să treacă şi să nu ajungă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj denunţurile lui. Şi-a amintit că are cunoştinţă de comiterea multor ilegalităţi comise de prietenii săi.

I-a pârât pe toţi
Aşa se face că poliţiştii şi procurorii cercetează acum mulţi oameni de afaceri care fie dau bani cu camătă, fie sunt victime ale cămătăriei. Odată ajunse la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, anchetatorii trebuie să le verifice. Mai există şi situaţii în care Habitu a sesizat şi fapte de corupţie, respectiv luare de mită sau trafic de influenţă.
Cert este că după arestarea interlopului, multe persoane din Gorj au fost chemate la audieri pentru diverse fapte. Dosarul primarului din Peştişani, Florin Pavel, al liderului PNL Gorj, Dian Popescu sau al secretarului general adjunct din Ministerul Economiei, Dumitru Pârvulescu nu au fost deloc întâmplătoare.
Gabriela Mladin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here