Habemus președinte! PSD s-a înfrățit cu ALDE și PSRo ca să treacă puntea CJ Gorj

478

Ion Călinoiu a reușit, înainte să-și predea mandatul de președinte al Consiliui Județean mai tânărului Cosmin Popescu, să pună la masa tratativelor trei partide din cele cinci, intrate în forul de conducere al Gorjului. ALDE a acceptat astfel o înfrățire pentru o majoritate cu PSD, în schimbul postului de vicepreședinte oferit mai puțin cunoscutului Nicolae(Ninel) Muja, protejatul lui Dian Popescu, și una cu PSRo, Marian Rotaru neprimind nimic, vizibil, în schimb, decât importanța de a fi la putere. Cosmin Popescu a fost recompensat astfel, ieri, cu 21 de voturi pentru, devenind noul președinte al CJ Gorj, în timp ce Opoziția PNL-PMP l-a cadorisit cu 12 voturi împotrivă.

DSC_0023După o ședință lungă și extrem de sufocantă, la propriu, noii consilieri județeni au fost validați în funcții. Asta deși, în viitoarea ședință, peste jumătate dintre aceștia vor dispărea pentru a face loc noilor intrați în Grupul Puterii din CJ Gorj. Primarii PSD și-au depus însă, totuși, jurămintele în funcții, urmând ca tot astăzi să renunțe la mandatele obținute cu atâta greutate.
Abia apoi s-a trecut la votarea propunerii PSD pentru Cosiliul Județean Gorj, Cosmin Mihai Popescu primind 21 de voturi de la PSD-ALDE-PSRo, în timp ce voturile împotrivă au fost 9 de la PNL și 3 de la PMP.

DSC_0020Finul Chircu a votat împotriva nașului
Chiar dacă nu avea speranțe să formeze o majoritate în CJ Gorj, Dan Vâlceanu și-a luat măsuri sporite pentru ca nu cumva trădătorii să își facă simțită prezența în grupul liberal. El le-a arătat pisica lui Victor Banța și lui Gheorghe Orzan, dar a priceput mesajul mai ales Sorin Chircu, tânărul liberal, fin al noului președinte al Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu. De teama excluderii din CJ, finul Chircu a votat chiar împotriva nașului Popescu.
La fel au votat și cei trei consilieri ai PMP.

DSC_0007Act de caritate pentru vicele Muja!
Același număr de voturi l-a primit și Ciprian Florescu, care a obținut al doilea mandat de vicepreședinte al CJ Gorj, dar și Ninel Muja, propulsat de Dian Popescu în funcție pentru motivul că acesta “nu are serviciu’’. De altfel, Dian nici nu l-a întrebat pe Marius Borcan dacă vrea să promoveze în funcția de vice la CJ, că l-a și propus pe Muja, cel care, anul trecut a prestat ca simplu salariat la Petrofac Țicleni și apoi la Estetic Clas Târgoviște, o firmă care se ocupă de formarea profesională, mai exact de cursuri pentru zidari, constructor-montator, electrician.. De la firma în cauză, noul vice de CJ a obținut aproape 9000 de lei într-un an de zile, și alți 70.000(posibil, o parte, salarii compensatorii) de la OMV Petrom. Noul vicepreședinte al CJ Gorj, nu deține nici măcar o locuință pe numele său, el având doar un teren concesionat de 300 de mp și un autoturism Peugeot, luat în Leasing.

DSC_0006Florescu, în echipă cu Popescu
Ciprian Florescu deține, în schimb, doar un spațiu comercial în Târgu-Jiu, un teren gratuit de la primărie și unul luat cu concesiune, dar și o Dacia Sandero. Aproape 70.000 de lei a încasat Florescu, anul trecut, de la CJ Gorj, plus aproape 13.000 de lei de la CS Pandurii Lignitul Târgu-Jiu unde este membru în Consiliul de Administrație. Noul vice a fost bătut la venituri de soție care a obținut anul trecut peste 100.000 de lei, din mai multe activități întreprinse.
Noul președinte al CJ Gorj, intră și el în instituție cu o locuință pe numele soției, angajată a DGASPC Gorj, mai exact cu o casă de 200 de mp în municipiu și cu terenul aferent, dar și cu o mașină AUDI.
Cosmin Popescu are 67.000 de lei puși la păstrare la bancă, alături de încă 40.000 euro, dar și un credit de 43.400 euro, care expiră în 2030, dar și cu altele care însumează 38.000 de lei, care expiră în 2018.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here